18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Elbistan'da PKK operasyonu: 12 gözaltı

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde KADEK/KONGRA-GEL terör örgütüne yönelik operasyonda 12 kişi yakalandı. Şahıslarla birlikte çok sayıda silah ile birlikte el bombası, patlayıcı madde ve havan mermisi de ele geçirildi.


Alınan bilgiye göre, önceki gün bir ihbar üzerine Elbistan Şeker Fabrikası önünde bir otomobili durduran Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, araç içerisinde Amed kod adlı Mehmet Yusufoğlu adlı örgüt mensubu ile örgüte yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen Abdullah, M. Sait, Abdulvahap ve Fethi Yusuoğlu adlı kişileri yakaladı.


Örgüt üyesi Yusufoğlu'nun ifadeleri doğrultusunda Elbistan'da seri operasyonlar başlatan Terörle Mücadele ile Özel Harekat Timleri, 7 ayrı operasyon daha yaparak örgüte yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen Hasan Üstündağ, Mahin Köker, Tacim Kaya, İsmail Şahindal, Ali Şahindal, Ramazan Alagöz ve Ali Sağır adlı 7 kişiyi daha gözaltına aldı.


Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, yaptığı açıklamada örgüte yardım ve yataklık yaptıkları belirlenin kişilerin ev ve işyerleri ile örgüt üyesi Mehmet Yusuoğlu'nun içinde bulunduğu araçta yapılan aramada 5 adet Kaleşnikof marka otomatik silah, 3 adet çeşitli cins ve çaplarda tabanca, 1 adet el bombası, 1 adet telsiz, 1 adet kamera, 57 adet elektrikli fünye, 90 adet kapsül, 5 adet tuzaklama kilidi, 33 metre saniyeli fitil, 1,5 kilo patlayıcı madde yapımında kullanılan potasyum nitrat gübre,1 adet kuru sıkı tabanca,1 adet sustucu, 3 adet tek kırma av tüfeği, 772 adet kaleşnikof mermisi, 210 adet çeşitli çap ve marka silahlara ait fişek, 1 adet havan mermisi, 4 cep telefonu, 300 ABD doları, 2 adet fotoğraf makinesi, örgüt mensuplarının fotoğraflarının yer aldığı albüm ele geçirildiğini bildirdi.


Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, yakalanan 12 kişinin dışında B.K, A.D, ve M.Ü. adlı 3 kişinin de arandığını kaydetti.

ÖRGÜT ÜYESİNİN İTİRAFI


Yakalanan Örgüt üyesi Mehmet Yusufoğlu verdiği ifadede 19 yaşındayken amcasının 2 oğlu ile örgüte katıldığını belirterek, "12 yıl kırsal alanda örgüt adına faaliyet gösterdim. Amcamın oğullarından C.Y. yakalandı. Halen cezaevinde. Diğeri ise öldü. Örgüte katılmadan önce Türkçe konuşmayı bilmiyordum. Türkçe konuşmayı örgüt kamplarında öğrendim. Kuzey Irak'ta KDP (Kürdistan Demokratik Partisi) güçleri ile girdiğimiz silahlı çatışmada yaralandım. Örgüt kamplarında ilkel koşullarda tedavim yapıldı. İran, Suriye ve Irak ülkelerinde hala örgütün talimatları doğrultusunda halka propaganda yaptım. Ailemden 12 yıldır haber alamıyordum. Faaliyet göstermiş olduğumuz çevrelerde bize yakınlık gösteren şahıslardan elde ettiğimiz az miktarda yiyecekle yaşamımızı idame ettiriyordum" dedi.

K.MARAŞ - İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2004 Pazartesi 18:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?