18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Elçi’den 'PKK’lıya destek verin’ gafı

Yıllarca PKK’nın örgüt liderliğini yapan ve aşırı sol Birlik Partisi adayı olan İmdat Yılmaz’ı araştırma yapmadan listeye koyan elçilik, Türk dernekleri tarafından kınandı.

Hürriyet gazetesinden Ünsal TURAN'ın haberini alıntılayarak aktarıyoruz.  

Kopenhag Büyükelçisi Fügen Ok, erken genel seçim için aday olan ve yıllarca PKK’nın Danimarka örgütü liderliğini yapan İmdat Yılmaz’ın da desteklenmesini istedi. Türk dernekleri, Yılmaz’ı araştırmadan, kendisine oy verilmesini isteyen elçiliği kınadılar.

DANİMARKA’da 8 Şubat 2005 tarihinde yapılacak erken genel seçimde aday olan Türklerin listesini derneklere göndererek, sandık başına gitmeleri çağrısında bulunan Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği, büyük bir gafa imza attı.

Liberal Parti ve Muhafazakár Parti’nin aldığı erken seçim kararının ardından isimler açıklanırken, 8 Türk kökenli de seçimlerde aday oldu. Büyükelçilik, Türk kökenlilerin yer aldığı bir listeyi Türk derneklerine göndererek, destek istedi. Terör örgütü PKK’nın yıllarca Danimarka liderliğini yapan, halen FEY Kurd adlı derneğin başkanı olan ve aşırı sol Birlik Partisi’nden adaylığını koyan İmdat Yılmaz’ın adı da bu listede yer aldı. Elçilik, Türk derneklerinden adaylarla ilgili bilgilerin vatandaşlarımıza mümkün olduğu kadar yayılması ve sandık başına gidilerek oy verilmesini istedi.

KINAMA MEKTUBU

Büyükelçilikteki ilgili birimlere danışmadan yapılan bu gaf, vatandaşlarımız arasında öfkeyle karşılandı. Türk Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetecileri, büyükelçiliğe bir kınama mesajı gönderdikler. Mesajda şöyle denildi:

‘PKK’nın lider kadrosundan bir kişinin büyükelçiliğimiz tarafından desteklenmesi bizi derinden üzmüştür. Ballerup bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız bu kişiyi tanımayarak, büyükelçiliğin tavsiyeleri ile oy verecektir. Bu kişi seçilmesi durumunda, milletvekili olarak Türkiye aleyhinde faaliyet yürütmek için daha geniş imkanlar bulacaktır.’

YANLIŞLIK OLDU

Kopenhag Büyükelçisi Fügen Ok, bir yanlışlık yapıldığını, listeyi gazetelerden aldıklarını belirterek, bunun derhal düzeltileceğini söyledi.

Lider kadroda

YILLAR önce, Lyngby Kenti’nde yaşadığı evin girişinde silahlı saldırıya uğrayan ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İmdat Yılmaz, kendisini Türk devletinin ajanlarının vurduğunu öne sürmüştü. Danimarka polisi ise olayın PKK içinde liderlik kavgası veya bir iç hesaplaşma olduğu bilgisiyle bu yönde araştırma sürdürmüştü. PKK’nın lider kadrosunda bulunan ve seçimlerde umudu tercih oylarına bağlı olan İmdat Yılmaz, PKK’nın maşası olduğu gerekçesiyle Türk devleti tarafından kara listeye alınmıştı. Yılmaz şimdi, Türkiye’ye giriş yasağı konulan milletvekili Sören Söndergard’ın Birlik Partisi’nden, çok sayıda vatandaşımızın yaşadığı Ballerup şehrinde milletvekili adayı gösterildi. İmdat Yılmaz, Fey-Kurd Başkanı olarak, Başbakan Rasmussen’e PKK’yı terör örgütü ilan ettiği için bir kınama mektubu da göndermişti.

HÜRRİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2005 Pazar 16:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?