17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Elkatmış: ABD Irak’ta soykırım yapıyor

Ankara - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Irak’ta yaşanan olayları değerlendirmek üzere olağanüstü toplandı. Komisyon Başkanı Mehmet Elkatmış, ABD’nin Irak’ta "soykırım ve vahşet" suçu işlediğini söyledi.

Toplantının başlangıcında açıklamalarda bulunan Elkatmış, "Bu işgal niçin yapılmıştı? Irak halkına demokrasi getirilecek, Saddam’ın zulmünden kurtarılacak, Saddam’ın elindeki kitle imha silahlarından Irak arındırılacak insanlık büyük bir tehlikeden kurtarılacaktı. Aradan geçen 2 yıl içinde bunun böyle olmadığı ve söylenenlerin hepsinin yalan olduğu ortaya çıktı" dedi.

Bu işgalde bütün uluslararası hukuk kuralları ve sözleşmelerin hiçe sayıldığını ifade eden Elkatmış, "Bu soykırım ve vahşetin, insanlık tarihinde bir eşine daha rastlanmamıştır. Ne Firavunlar devrinde, ne Hitler ve Musolini devrinde böyle bir soykırım yapılmamıştır. Esasen ABD yönetimi bunu geçmişten beri hep yapmaktadır. 18. yüzyılda Kızılderililere karşı yapmıştır, Vietnam’da yapmıştır, Japonya’ya atom bombası atarak yapmıştır, Filistin’de yapılanların en büyük sorumlusudur" diye konuştu.

ABD’lilerin Irak’ta "insanlık suçu" işlediklerini ifade eden Elkatmış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçekte, ABD yönetimi insanlığa karşı öfke ve dehşet duymaktadır. Belki de bilmiyoruz ama işgal altında olduğu için yayın yasağı var, belki de atom bombası dahi kullanmış olabilirler. Çünkü, yüz binlerce insanın öldüğü söyleniyor. Bu vahşete, barbarlığa, teröre bütün insanlık alemi artık dur demelidir. Bu dünyayı yaşanmaz bir hale getirmeye kimsenin hakkı yoktur"

AA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 15:20:53
Güncelleme :25 Kasım 2004 Perşembe 15:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?