19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Elvan bin 500 metrede yarı finalde

Atletizmde beş bin metre finalinde 12’nci olarak hayal kırıklığı yaşayan milli atlet Elvan Abeylegesse son anda karar vererek yarıştığı 1500 metre elemelerinin ilk serisinde beşinci olarak yarı finale kalmayı başardı.

Kontrollü bir mücadele sergileyen Elvan ortalarda götürdüğü yarışın son 100 metresinde müthiş bir atağa kalkarak son anda beşinci oldu ve yarı final vizesini aldı.

Beş bin metrede umduğunu bulamayan ve yarıştan sonra geceyi uykusuz geçirdikten sonra bugün yarışmayacağını bildirmiş daha sonra da karar değiştirip yarışacağını açıklamıştı.

Yarışta Rus Tatyana Tomashova ve Nataliya Sydorenko Tobias 4:06.06’lık dereceleri ile birinciliği paylaşırken, İspanyol Nuria Fernandez 4:06.29’la üçüncü, Polonyalı Anna Jakubczak dördüncü oldu.

Elvan, son metrelerde yaptığı atakla ABD’li Carrie Tollefson’u son anda geçerek onun dört salise önünde 4:06.42 ile beşinciliği yakaladı.

Bayanlarda 1500 metre yarı final serileri 26 ağustos perşembe günü yapılacak.

Atalay: "Elvan’ı yeniden kazandık"

Yarıştan sonra açıklama yapan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, ’’Elvan’ı yeniden kazandık’’ dedi.

Elvan Abeylegesse’nin başarısıyla çok mutlu olduklarını ifade eden Mehmet Atalay, ’’saat üçte yarışmaya karar verip, kendisini toparlayan ve ülkemiz için koşan bu cesur yürekli kız, müthiş bir mücadale ve yarış örneği gösterdi. Elvan’ı kutluyoruz. Bu cesur yürek madalya alacağının sinyalini de bize verdi’’ diye konuştu.

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Yurdadön de dün yaşanan olayların ardından bu başarının gelmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

’’Dünden beri yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Elvan çıkıp, müthiş mücadele örneği gösterdi ve ilk beşe kaldı. Bu çok önemliydi. En büyük endişemiz olimpiyatlarda başarısız olup, bu moral bozukluğu ile Dünya Şampiyonası’na çıkacaktı. O moral bozukluğunu aştı. Kendisini tebrik ediyorum.’’

Hatipoğlu: "Büyük balığı kaçırdık, şimdi teselli arıyoruz"

Elvan Abeylegesse’nin antrenörü Ertan Hatipoğlu ise, ’’Elvan’ın tek rakibi kendisi’’ dedi.

Elvan Abeylegesse’nin beş bin metrede yaşadığı büyük sıkıntıdan sonra bugün adeta komadan çıktığını ifade eden Ertan Hatipoğlu, ’’Elvan çok büyük bir sporcu. Bunu neden dün yapamadı diye kendi kendimize soruyoruz. Elvan’ın gerçekten rakibi yok. Çok taktik bir koşu sergiledi ve istediğini aldı. Büyük balığı kaçırdık, şimdi teselli arıyoruz’’ diye konuştu.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 22:16:06
Güncelleme :25 Ağustos 2004 Çarşamba 13:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?