18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Elvan ölümden döndü!

Palandöken Kayak merkezi'nde kamp yapan milli atlet Elvan Abeylegesse bugün Erzurum'da etkili olan sağanak yağış sonrası yaşanan selde mahsur kaldı. Kepçe ile kurtarılan milli atlet, büyük bir panik yaşadı.

Dünya atletizm yarışlarına hazırlanan Elvan Abeylegesse'nin içinde bulunduğu ticari taksi Erzurum'da sele kapıldı. Selden taksinin içinde mahsur kalan Milli atlet Elvan, kepçe ile kurtarıldı. Yaşadığı şok yüzünden İstanbul'a gidişini erteleyen milli atlet, "Çok korktum" dedi.

Palandöken'deki kaldığı Otelden havalimanına gitmek üzere saat öğle saatlerinde ticari taksiye binen Elvan, etkili yağışın ardından Palandöken'den gelen selin ortasında kaldı. Dere yatağının kayak pisti yapılmasından dolayı ortaya çıkan taşkınla gelen kayalar, Elvan'ın içinde bulunduğu taksiye çarptı. Kepçeye bindirilerek selin içindeki taksiden çıkarılan milli atlet Elvan, olay sırasında büyük bir panik yaşadı.

ÇOK KORKTUM

Olayın şokunu uzun bir süre üzerinden atamayan Elvan'ı otelde ziyaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Taksi ile havaalanına giderken bir anda selin içinde kaldıklarını anlatan Elvan, "İstanbul'a gitmek için otele taksi çağırdım. İstanbul'dan yarın Avrupa Atletizm şampiyonası için Barsenola'ya uçacaktım. Yağmur vardı ama şiddetli değildi. Otelden ayrıldıktan kısa bir süre sonra Palandöken'den gelen selin ortasında kaldık. Çok korktum. Taksi şoförü beni kurtardı. Sonra bir kepçe geldi, ona binerek kurtuldum. Uçağı kaçırdım, akşam uçağı ile İstanbul'a gideceğim" dedi.

TAKSİ ŞOFÖRÜ GÜVEN: "ÖLÜMDEN DÖNDÜK"

Elvan'ı taksi ile havalimanına götürürken ölümden döndüklerini belirten taksi sürücüsü Fikri Güven ise "Otelden taksi istediler. Şehirden Palandöken'e çıkarken hiçbir şey yoktu. Milli atletimizi aldım, aşağı inerken orada mahsur kaldık. Taksi taşların üstüne çıktı. Selin içinde kaldık. Ölümden döndük" şeklinde konuştu.

iha - Radikal
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2010 Pazar 19:17:11
Güncelleme :25 Temmuz 2010 Pazar 19:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?