17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Elvan tehdit mi edildi?

 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Etiyopya’da Elvan’ın aleyhine kampanya başladığına dair duyumlar geldiğini vurgulayarak, "Kendi derecesinden 48 saniye daha kötü bir derece yapan Elvan’ın bu durumunu iyi irdelemek gerekiyor. Bunun sebeplerini ve tüm ihtimalleri araştırmamız lazım" dedi.

Şahin, şöyle konuştu:

"Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla konuyu incelettirdim. Gazete küpürlerini istedim. Dün Elvan’ın koşuda başarısız olması sonrasında bunun nedenlerini yüksek bir sesle düşünmeye başladık. Bu tehdit olayı da yüksek sesle düşündüğümüz olaylar arasındaydı. Hemen ENKA Başkanı Şarık Tara’yı arayarak, bu konuyu sordum. Şarık Tara da bana (kesinlikle böyle bir şeyin sözkonusu olmadığını) söyledi. Ama kendi derecesinden 48 saniye daha kötü bir derece yapan Elvan’ın bu durumunu iyi irdelemek gerekiyor. Bunun sebeplerini ve tüm ihtimalleri araştırmamız lazım. Kendisine güvenimiz her zaman tamdır. Sporcu kişiliğiyle Elvan bu moral bozukluğunu atarak, ülkemiz adına daha çok başarılara imza aktacaktır."

Şahin, Elvan’ın atletizmde bugünkü bayanlar 1500 metre seçmelerinde yarışmayacağı açıklamasıyla ilgili olarak da "Bu kendi takdiridir, spor bakanı olarak buna müdahil olamam" değerlendirmesini yaptı.
ATİNA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 15:25:47
Güncelleme :24 Ağustos 2004 Salı 18:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?