19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Emekçi eylemi Erdoğan’ı kızdırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hastanelerin Sağlık Bakanlığı çatısı altında toplanacağını belirterek, ’’Şu anda bazı sendikalarımızın, demokratik haklarımızı kullanıyoruz adı altında yaptıkları eylemi anlamak mümkün değil. Niye mümkün değil? Bu sizin işiniz değil ki? Bu, sağlıkla uğraşan insanların işi’’ dedi.


Erdoğan, ’’Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait hastaneler de dahil hepsinden tüm vatandaşların istisnasız hizmet alabileceği bir döneme giriyoruz’’ diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, Afyon Adliye Sarayı’nın açılış törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, çok kısa sürede bitirilen binanın yargı camiası için hayırlı olmasını diledi.

Adliyelerde hızlı kararların verilmesi noktasında fiziki şartların iyileştirilmesinin gereğine inanan bir iktidar olduklarını belirten Erdoğan, yargı çalışanlarının zor şartlarda çalıştıklarını bildiklerini söyledi.
Yargıdaki sıkıntıların karar verme sürelerini uzattığına dikkati çeken Erdoğan, ’’Arka arkaya adalet saraylarımızın açılışlarını yapıyoruz. Bu, 5. adalet sarayı açılışı. Bu binaları, bulundukları illerin kültürel yönlerini de yansıtacak şekilde yapıyoruz’’ dedi.
Eskiden adliye binalarına girildiği zaman kasvetle karşılaşıldığını ifade eden Erdoğan, artık yaptıkları binalarla böyle olmayacağını kaydetti. Başbakan Erdoğan, adalet, emniyet, eğitim ve sağlık olmak üzere 4 kavramı çok önemsediklerini belirtti. ’’Eğer bir toplumda adalet yoksa eğer o toplumun insanları adalet mekanizmasına güvenmiyorsa o toplumda geleceğe yönelik olarak bir güç birikimini sağlayamazsınız. Milli birlik ve beraberliği sağlayamazsınız’’ diyen Erdoğan, adaletin olduğu yerde güç birliğinin olacağını ifade etti.
Son günlerde özellikle büyük şehirlerde kapkaç olaylarının arttığına dikkati çeken Erdoğan, kapkaç olaylarını önlemek için çok ağır tedbirler getirdiklerini söyledi. Erdoğan, İçişleri, Adalet ve Sağlık bakanlıklarının bu konuda çalışma yaptıklarını ve bunun üstesinden geleceklerini kaydetti.
Konuşmasında eğitimin önemine de işaret eden Erdoğan, ilk defa 2004 yılında bütçede eğitime ayrılan payın birinci sıraya yükseldiğini ve 2005 yılında da böyle olacağını belirtti. Erdoğan, ’’Niye? Çünkü, okuma yazma oranının yüzde 100 olmasını hedeflemiş bir Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak, bunu başarmakta kararlıyız ve başaracağız’’ dedi.
Başbakan Erdoğan, Türkiye genelinde birçok okul açtıklarını, kendisinin ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in bu açılışlara yetişemediğini söyledi.

’’KİMİN PARASIYLA KİMİ NEREYE TAŞIYORSUNUZ?’’

Erdoğan, sağlıkta da hedefin halkın kuyruklarda beklemediği, inim inim inlemediği bir dönem olduğunu kaydetti. Birçok kuruluşlara ait hastaneleri Sağlık Bakanlığı çatısı altında toplayacaklarını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:
’’Sağlık Bakanlığı’nı bu işi düzenleyen bir hale getireceğiz. Bakanlığı dünya ile irtibat halinde modern, çağdaş hizmet verecek bir kuruluş haline getireceğiz. Değişik bakanlıkların hastaneleri var, SSK hastaneleri var, şimdi biz bu hastaneleri biraraya getiriyoruz, topluyoruz. Ancak bundan rahatsız olanlar var. Niye rahatsız oluyorlar, niye rahatsız oluyorsunuz? Bunu sormak lazım. Otobüslere halkı doldurup da kimin parasıyla kimi nereye taşıyorsunuz? Acaba bu kadar insanı taşımak suretiyle... Bunu yapacağınıza kalkıp da bu masrafla gelip de bir iki tane hastane yapsanız daha iyi olmaz mı?
Şu anda bazı sendikalarımızın, demokratik haklarımızı kullanıyoruz adı altında yaptıkları eylemi anlamak mümkün değil. Niye mümkün değil? Bu sizin işiniz değil ki? Bu, sağlıkla uğraşan insanların işi. Burada hükümetle görüşerek, müzakere ederek bir adım atın. Bakın dünya nereye gidiyor, siz nereye gidiyorsunuz? SSK hastanelerimizde işçilerimizin sefaletini hep beraber yaşadık. Ben bir SSK’lıydım. Hayatımın büyük bir kısmı böyle geçti. Ama ne çileler çektiğimizi biliriz. Afyon’dan çok açık konuşuyorum: Bıçak parası adı altında inim inim inletilen işçi kardeşlerimin durumunu biliyorum. Bunu nereye koyacaksınız ve nasıl halledeceksiniz?’’ Başbakan Erdoğan, SSK eczanelerinin dışındaki eczanelerden ilaç alamayan işçilerin bu sorununu da gidereceklerini söyledi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile de bu konuları görüştüklerini ifade eden Erdoğan, ’’Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait hastaneler de dahil hepsinden tüm vatandaşların istisnasız hizmet alabileceği bir döneme giriyoruz. Bu bir zihniyet devrimidir, değişimidir’’ diye konuştu.

’’DAMDAN DÜŞMEYEN ANLAMAZ’’

Başbakan Erdoğan, 3 kasım seçimleri öncesinde SSK hastanelerinde 6-8 ay sonrasına ameliyat günü verildiğini, iktidarları döneminde bunun düzeltildiğini söyledi. Erdoğan,’’Ben ülkemdeki bir gerçeği söylüyorum. Bu gerçeği ben de yaşadım. Canım yandı. Damdan düştüm, damdan...Damdan düşmeyen bundan anlamaz. Damdan düşen bunu anlar’’ dedi.
Erdoğan, hastanelerde koğuş sistemi yerine artık 1-2 yataklı odaların olduğu hastaneler inşa ettiklerini belirtti. 2005 yılında genel sağlık sigortası uygulamasının gerçekleştirileceğini ifade eden Erdoğan, ’’Bu ne demek? Her doğan sigortalı olarak doğacak demek. Bunun çalışmaları içerisindeyiz’’ diye konuştu.
Erdoğan, konuşmasının ardından Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile birlikte kurdeleyi keserek adliye sarayının açılışını yaptı ve incelemelerde bulundu.

SANIKLAR İÇİN TÜNEL

Erdoğan, bir duruşma salonunu gezerken Afyon Cumhuriyet Başsavcısı Kenan Sağlam, sanıkların ve tanıkların bulunduğu bölümü göstererek, ’’Sanık burada, tanık burada oturuyor’’ dedi. Başbakan Erdoğan da kürsüyü göstererek, ’’Hakimler ve savcılar kavga etmiyor değil mi’’ diyerek espri yaptı. Başsavcı Sağlam, kürsünün yanındaki bir kapıyı da göstererek sanıkların duruşma salonuna bina içerisindeki bir tünelden geçirilerek bu kapıdan salona alındığını söyledi. Sağlam, ’’Buradan getirildikleri için elleri kelepçeli olarak hiç görünmüyorlar’’ dedi.
Başbakan Erdoğan, adliye binası içinde bulunan Afyon Barosu’nu da ziyaret ederek, Baro Başkanı Celal Mümtaz Akıncı’dan bilgi aldı. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a çikolata ikram edildi. Erdoğan, Baro Yönetim Kurulu üyeleriyle anı fotoğrafı da çektirdi.

AA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 18:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?