27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Emekli albay aşk kurbanı mı?

Bursa’da evinde ölü bulunan emekli Albay Aytekin İçmez olayını araştıran polis, elde edilen ipuçlarına göre saldırının terör örgütü infazı olmadığı görüşünde.

EMEKLİ Piyade Albay 64 yaşındaki Aytekin İçmez, 21 Eylül’de Bursa’daki evinde, eşi İsmet İçmez tarafından boğazından tek kurşunla vurularak öldürülmüş bulundu.Terör örgütü Maoist Komünist Parti- Halk Kurtuluş Ordusu (MKP- HKO) cinayeti üstlenerek, Emekli Albay İçmez’i, 1981 yılında Tunceli’de yüzbaşı rütbesiyle görev yaparken örgüt üyesi Behzat Firik’i yakarak katlettiği için öldürdüklerini ileri sürdü.

Emekli Albay Aytekin İçmez’in kayınpederi Emekli Albay Mehmet Kırmızıoğlu, damadının uzun süredir tehdit aldığını açıkladı. Ancak terör örgütünün olay mahallinde cinayeti kendilerinin işlediğine dair herhangi bir işaret bırakmaması ve kapıda da zorlama olmaması polisin şüphesini arttırdı. Yasadışı örgütlerin zaman zaman kedilerinin gerçekleştirmediği eylemleri kabul ettikleri bilindiğinden bu açıklama polis tarafından gerçekçi bulunmadı. Örgütün cinayeti üstlenirken yetkili mercilere telefon etmek veya gazeteleri aramak yerine bir e - posta ile bir internet sitesine bildirimde bulunmasına da şüpheli yaklaşan cinayet masası dedektifleri, olay hakkında soruşturmasını derinleştirildi. İşte gelişmeler:

- Olay günü hiç kimsenin silah sesi duymadığını söylemesi olayda kullanılan silaha susturucu takılmış olabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

- Albay’ın ölümüne neden olan 9 milimetrelik kurşunun da yapılan balistik incelemesinde, olay silahının daha önce hiçbir olaya karışmadığı ortaya çıktı.

- İçmez’in telefon kayıtlarında bir telefon numarasının çok sık bir şekilde arandığı belirlendi. Bu numarayı araştıran polis evli ve 2 çocuk annesi bir kadına ulaştı. Yapılan sorguda kadının Albay İçmez ile yasak aşk yaşadığı ve uzun süredir birlikte oldukları belirlendi.

- Albay’ın sevgilisi olduğu belirlenen kadını uzun saatler boyunca sorguladı. Kadının sorgusunda cinayetten haberinin olmadığını ve kocasının da cinayet tarihinde yurt dışında olduğunu söyledi.

- İçmez’in iki ayrı bankadaki hesap hareketleri inceledi. İçmez’in iki bankaya toplam 50 bin TL civarında kredi borcu bulunduğu ve bu hesapların da sigortalı olduğu belirlendi. Bu sigorta kapsamında kredi borçlusunun ölümü durumunda kalan borcu sigorta şirketi karşılıyordu. Ancak sigorta poliçesinde ’intihar sonucu ölüm’hariç tutulmuştu. Bu durum poliste ’İçmez’in intihar etmiş olabileceği fakat bu gerçeğin ailesi tarafından saklanmış olabileceği’şüphesini uyandırdı.

- Ancak Albay’ın vurularak ölmüş olduğu geç anlaşıldığı için intihar ihtimalinin en büyük delili olan eldeki swap izi (barut izi) bulunmadı. Aradan geçen 15 saatlik süre bu izlerin silinmesine neden oldu.

İşte bu bulgular, Albay İçmez’in ölümünün terör örgütünün iddia ettiği gibi bir infaz değil, bir aşk cinayeti veya intihar olabileceği ihtimali daha da güçlendi. Albay’ın eşi İsmet İçmez ise olayın yaşandığı evinden taşınarak şehir dışında başka bir adrese yerleşti.

 

...
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 10:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?