18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Emekli maaşı başkasına bağlandı!

(ÖZEL HABER) BAĞKUR'DAN EMEKLİ OLAN BİR VATANDAŞ, ÖLDÜ SANILINCA EMEKLİ MAAŞI GAZİANTEP'TE BİR KADINA VERİLDİ

Ankara'nın Mamak ilçesinde yaşayan Mehmet Özcan isimli bir vatandaşın emekli maaşı, vatandaş öldü zannedilerek Bağkur tarafından Gaziantep'te vefat eden Mehmet Özcan isimli bir kişinin eşine bağlandı.

Ankara'nın Mamak ilçesinde ilginç bir skandal yaşandı. 70 yaşında yıllardır kamyon şoförlüğü yapan Mehmet Özcan isimli bir vatandaşın emeklilik maaşı, aynı ismi taşıyan bir vatandaşın eşine bağlandı. Yıllardır devlete vergisini ödeyen Özcan, Bağkur tarafından kendisi öldü zannedilerek, maaşı Gaziantep'te yaşayan Mehmet Özcan'ın eşi Nigar Özcan'a bağlandı. Özcan konuyla ilgili olarak İHA'ya yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve devlet büyüklerinden yardım istedi. Özcan, Bağkur tarafından vergi numarası ve kimlik bilgilerinin Gaziantep'te yaşayan birilerine kaydırıldığını anlatarak, "Benim emeklilik hakkımı Gaziantep'te aynı isimde olan birisi alıyor. Emekliyim ama emekli olamadım. Benim bütün bilgilerimi bir kadına vermişler, kadın benim adıma maaş alıyor. Daha sonra Bağkur'a gittim, konuyu kendilerine anlattım ancak Bağkur emekliliğim ile ilgili mahkemeye başvurmamı istedi. Mahkemeye verdim, 2 yıldan bu yana bir cevap alamadım" dedi.

Özcan, yaşananları şöyle anlattı: "Yıllardır nakliyecilik yaptım, nereye başvurduysam Bağkur'um çıkmadı. Yıl sonunda Bağkur'da hala kaydım çıkmadı. Mahkemeye buşvurdum ancak hakim beni çağırıp da bir şeyler söylemedi. Gaziantep'te Nigar isimli bir kadının kocasının ismi de Mehmet Özcan. Bağkur, vergi numaramı kadına vermiş, kadını emekli etmiş. 12 sene direksiyon salladım. Bağkur beni ölü gösteriyor, yıllardır devlete vergimi verdim. Ancak maaşımı benim yerime Gaziantep'te bir kadın alıyor. Bağkur'un verdiği evrağa göre ölüyüm, ancak yaşıyorum. Bağkur bu sorunu ancak mahkeme çözer dedi. 2 seneden beri bir hakim beni çağırmadı. 2003'ten bu yana bu işlerle uğraşıyorum. O kadının kocasının ismi de Mehmet Özcan ama ben emekli oldum, benim yerime kadın alıyor maaşımı. Ben de konuyu araştırınca olay ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Başbakan ve devlet büyüklerinden yardım istiyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 15:18:42
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 15:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?