23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Emekli SAT komandosu Namık Ekin dünya rekoru kırdı

Emekli SAT Komandosu Namık Ekin, 5 gün 5 gece sualtında kalarak dünya rekoru kırdı. Ekin, sualtında en çok neyi özledi?

Türk Sualtı Sporunun efsane ismi iki torun sahibi 63 yaşındaki Namık Ekin dün 2004 yılında Amerikalı sporcu Jerry Hall’a ait 120 saat su altında kalma rekorunu 121 saat 35 dakikayla kırmayı başardı. Emekli SAT Komandosu Namık Ekin, 5 gün 5 gece süren sualtındaki çabasını bir dünya rekoru kırarak tamamladı.

Beylikdüzü’ndeki Academia Alışveriş Merkezi kapalı havuzuna 10 Mayıs’ta dalan Ekin, omurilik felçlileri yararına yaptığı dalışla dünya rekorunu 1 saat 35 dakika geliştirdi.

Ekin kendisini çok iyi hissetiğini belirterek su altında kalmaya devam edeceğini telsizle yukarıya bildirdi. Ancak televizyonların canlı yayınları için daha fazla suyun altında kalmaktan vazgeçerek alkışlar arasında su yüzüne çıktı. "Rekorlar kırılmak içindir. Ben nasıl bu rekoru kırdıysam bir başka sporcu da mutlaka bu rekorumu kıracaktır. Ben herşeyi omurilik felçlileri için yaptım" dedi.

Ekin, rekor getiren dalışı sırasında 2’nci ve 4’ncü gün çok zorlandığını belirterek şunları söyledi:

"2 yerde bel fıtığım var bu yüzden belim çok ağırmaya başladı, ardından sağ kulağımda var olan sağlık problemim beni zorladı. Bir de bana en büyük sıkıntıyı üzerimdeki kıyafetim verdi. Biz sıcak tutması için dar elbise seçmiştik. Ancak vücudum şişince elbise bana işkence yapmaya başladı. Ancak omurilik felçlileri için çıktığım bu yoldan dönemezdim ve devam edip başardım"

EN ÇOK NEYİ ÖZLEDİ?

Aşağıda en çok ailesini, yıkanmayı ve rahat bir tuvalet yapmayı özlediğini belirten Ekin, "Başardım ve şimdi hepsine sahibim" dedi. Dalış sonrasında Namık Ekin’in eşi Melek Ekin, kızları Name ve Melek ile omurilik felçlileri Derneği üyeleri, SAT komandoları ile çok sayıda vatandaşlar sevinç içinde "dağ başını duman almış" marşını söylediler.Dalıştan elde edilen sponsor gelirlerinin yaklaşık 20 bin YTL olduğu belirtildi.

Doktorlar tarafından önce havuz kenarında kontrol altına alınan Ekin’in üzerindeki elbise makasla kesilerek çıkartıldı. Ekin daha sonra sedyeye alınarak 45 dakika istirahat ettikten sonra gerekli kontroller için Kasımpaşa Askeri Deniz Hastanesine götürüldü. Doktorlar Namık Ekin’in sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.


HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 16:16:28
Güncelleme :15 Mayıs 2005 Pazar 16:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?