18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Emin Şirin'den TÜPRAŞ özelleştirmesine suç duyurusu

İstanbul Bağımsız Milletvekili Emin Şirin, TÜPRAŞ'ın özelleştirilmesi ihalesi nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 4 bakan, Özelleştirme İdaresi yetkilileri ve ihale komisyonu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yapan Şirin, dilekçesinde, yürütmenin durdurulmasına ilişkin mahkeme kararının gerekçesine dikkati çekerek, gerekçede ihalenin hukuka aykırı olduğunun, kamu yararı gözetilmediğinin ifade edildiğini anımsattı.

Şirin, cezai açıdan TÜPRAŞ'ın özelleştirilmesi ile ilgili ihale komisyonu üyeleri, Özelleştirme Yüksek Kurulu (Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Ali Babacan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım) ve Özelleştirme İdaresi sorumluları hakkında görevi ihmal, görevi suiistimal, ihaleye fesat karıştırma ve diğer ilgili kanun hükümleri çerçevesinde suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Emin Şirin, cezai konulardan ayrı olmak üzere ve dokunulmazlık kapsamının dışında kalan kısımlar açısından da ihalenin yürürlüğünün durdurulması nedeniyle ortaya çıkan zararların sorumlularından tazmini istemiyle de ayrıca suç duyurusunda bulundu
ANKARA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2004 Salı 17:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?