23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Emine Erdoğan 30 bin dolarlık hediyeyi kabul etti

Başbakan Erdoğan, Moskova’da açılışını yaptığı alışveriş merkezini gezerken Stork-s Kuyumculuk’un sahibi Muammer Alkım, Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’a pırlanta ve mercan karışımı bir gerdanlık hediye etti.

Moskova Belediye Başkan Yardımcısı da kendisine hediye edilen broşu Emine Hanım’a verdi. Alkım, iki mücevherin değerinin 30 bin dolar olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arkadia Alışveriş Merkezi’nin açılışını yaptıktan sonra mağazaları gezdi. Alışveriş merkezindeki Stork-s Kuyumculuk’un sahibi Muammer Alkım, Emine Erdoğan’a pırlanta ve mercan karışımı gerdanlık hediye etti. Başbakan’a eşlik eden Moskova Belediye Başkan Yardımcısı’na da pırlanta ve mercan karışımı Osmanlı motifli broş hediye edildi. Ancak Moskova Belediye Başkan Yardımcı Reisen Wladimir Iosifoviç, eşi yanında bulunmadığı için broşu Emine Hanım’a armağan etti. Sümer Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Alkım, Emine Erdoğan’a hediye edilen broş ve kolyenin değerinin yaklaşık 30 bin dolar olduğunu söyledi.

MADDİ DEĞERİ ÖNEMLİ DEĞİL

Muammer Alkım, Başbakan Erdoğan’ın Rusya ile ticaretin geliştirilmesi için çok çalıştığını belirterek, ‘Bu hediyeleri, hatıra olsun diye verdik. Maddi değeri önemli değil. Biz Moskova’da hızlı büyüyecek bir firmayız. Kısa sürede 20 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz’ dedi.

1971 yılında Muammer Alkım tarafından kurulan Kapalıçarşı’daki Sümer Kuyumculuk, Türkiye’nin önde gelen mücevher üreticileri arasında bulunuyor. Yurtdışında da şirketleri bulunan Sümer Kuyumculuk, imalat, ithalat, ihracat, toptan ve perakende satış yapıyor. 1997 yılında kurulan Stork’s mağazalar zinciri Türkiye’de Sümer şirketler topluluğu bünyesinde faaliyet gösteriyor.

40 ÜLKEDE SATIŞ NOKTASI

Daha çok pırlanta, elmas ve değerli taşlardan oluşan ürünlerin yeraldığı 40 üzerinde Stork’s satış noktası bulunuyor. Sümer Şirketler Topluluğu’na bağlı diğer şirketler, Sümer Altın ve Kıymetli Taş, Sümer Juwelenshmuck, Sümer Jewellery Group, Iceberg Jewellery, Ektur Turizm ve Yatırım ve OROGOLD Kuyumculuk olarak sıralanıyor.

Pırlanta ve mercandan gerdanlık

BAŞBAKAN Erdoğan, Moskova’da Arkadia Alışveriş Merkezi’nin açılışını yaptıktan sonra çarşıyı eşi Emine Hanım’la birlikte dolaştı. Stork-s Kuyumculuk’un sahibi Muammer Alkım, Emine Erdoğan’a pırlanta ve mercan karışımı bir gerdanlık hediye etti. Erdoğan, bir mağazadan eşine parfüm alıp parasını kasiyere ödedi. Erdoğan daha sonra Boyner’in ilk ve Colin’s’in 36. mağazasının açılışını yaptı. Colin’s mağazasının sahipleri, Erdoğan’a kendisi için hazırlanan özel yapım bir mont hediye etti. Erdoğan montu alırken, ‘Bu bana olur mu? Bak olmazsa geri gönderirim’ diye espiri yaptı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2005 Perşembe 12:32:21
Güncelleme :13 Ocak 2005 Perşembe 15:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?