19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Emlakçılığa yabancı akını

Yabancılara mülk satışının kolaylaştırılması ve yabancıların gösterdiği yoğun ilgiyle, emlakçılık yapmak için Türkiye`de şirket kuran yabancıların sayısı hızla artıyor. Bu ayın ilk on gününde emlakçılık için 8 yabancı sermayeli şirket kuruldu.

ANKA`nın edindiği bilgiye göre, yeni kurulan şirketlerden 3`ü Bodrum, ikisi Antalya`da faaliyet gösterecek. Ayrıca, Kumluca, Fethiye ve Ankara`da faaliyet göstermek üzerer birer şirket daha kuruldu.

Bodrum`da kurulan şirketlerden ``Wintech Europe Turizm İnşaat Ltd. Şti.``de Türk asıllı İngiliz vatandaşı Ekrem Ağdeve, ``Bodrum Ege Gayrimenkul Pazarlama Ltd. Şti.``de İrlandalı Colm Bernar Hurl ve İngiliz Emmanuel Lupari, ``Serin Yatçılık Emlak Ltd. Şti.``de de İngiliz Raymond Patrick Mantle ile Güney Afrikalı Colin Galvin Fenn ortak olarak yer alıyor.

Antalya`da kurulan ``Kuroş İnşaat Emlak Ltd. Şti.``de İran uyruklu Araz Ali Shomali ve Marjan Ghovanlou, ``Kanay İnşaat Emlakçılık Ltd. Şti.``de İngiliz Djemal Mehmet Kanay ve Aykan Djemal Kanay ortak olarak bulunuyor.

Kumluca`daki ``Roz Emlak İnşaat Ltd. Şti.``de Avustralyalı Roslyn Anne Findin, Fethiye`de kurulan ``Terra Nova Estates Emlak Alım Satım Ltd. Şti.``de Rus uyruklu Nina Kalininskaya ve Vitaly Vinogradov, Ankara`da faaliyet gösterecek olan ``Türe Emlak Ltd. Şti.``de Hollanda uyruğuna geçmiş olan Ali ve Dilaver Bekdur ortak olarak yer alıyor.

Merkez Bankası`nın bu yılın ilk altı ayına ilişkin ödemeler dengesi bilançosuna göre bu yılın ilk altı ayında yabancıların Türkiye`deki gayrimenkul alımları 668 milyon doları buldu. Bu rakam geçen yılın aynı döneminde 236 milyon dolarda kalmıştı.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 12:25:37
Güncelleme :16 Ağustos 2004 Pazartesi 12:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?