17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Emniyet: Saldırılar PKK'nın işi

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ramazan Er, İstanbul’da meydana gelen bombalı saldırı eylemlerini terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’in düzenlediği açıkladı.

Haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada Er, "PKK, son zamanlarda bir hakimiyet çatışması içinde. Daha doğrusu, post kavgası içinde... Çeşitli eylemlerini kamufle etmek adına bu tür olaylara başvuruyor" dedi.

Er, Van’daki Emniyet baskını olayıyla ilgili olarak da şu ana kadar sekiz kişinin tutuklandığını, beş kişinin de arandığını söyledi. Sözcü, olayla ilgili olarak 12 emniyet görevlisinin durumunun, Yüksek Disiplin Kurulu’nda görüşüleceğini belirtti.

2 kişi ölmüş, 10 kişi yaralanmıştı
İstanbul’da 10 ağustosta Sultanahmet’teki Holiday Otel ve Laleli’deki Hotel Pars’ta eşzamanlı patlamalar meydana gelmiş, olaylarda 2 kişi hayatını kaybederken, aralarında turistlerin de bulunduğu 10 kişi yaralanmıştı.

Aynı gece, Esenyurt’taki Milangaz Dolum Tesisleri’nde de depoların altına yerleştirilen iki ayrı bomba patlamıştı.

Saldırıları iki ayrı örgüt üstlenmişti

Saldırıları El Kaide bağlantılı ’Ebu Hafız El Mısri Tugayları’ adlı örgüt ile PKK/KONGRA-GEL üstlenmişti.

PKK’nın yeni hedefi büyük kentler mi?

İstihbarat birimleri, PKK/KONGRA-GEL’in ateşkes kararını bozduğu 1 haziran tarihinden bu yana yeni eylem stratejisi belirlediğini, bu çerçevede yeni hedefin büyük kentler olduğunu kaydediyor.

Diyarbakır’da bir bekçiye ve Van’da Vali Hikmet Tan’a düzenlenen saldırıların da bu stratejinin bir parçası olduğu belirtiliyor.
ANKARA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2004 Cuma 11:32:45
Güncelleme :14 Ağustos 2004 Cumartesi 16:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?