18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Er: 63 DHKP - C'li yakalandı

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, yasa dışı DHKP-C terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda, yurt dışında 23, yurt içinde ise 40 örgüt mensubunun yakalandığını bildirdi.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, Haftalık Olağan Basın Toplantısında, DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyonlar hakkında bilgi verdi. Güvenlik İşbirliği Anlaşması çerçevesinde Almanya, İtalya, Hollanda, Belçika ve diğer ülkelerin polis teşkilatları ile bir yıllık süreç içinde çeşitli değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Er, bazı ülkelerin yargıç ve savcılarının da Türkiye'ye gelerek müşterek bilgi alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Operasyonların, Güvenlik İşbirliği Anlaşması çerçevesinde, 1 Nisan 2004 tarihinde saat 05.00'de eş zamanlı olarak İtalya, Almanya, Hollanda ve Belçika'da düzenlediğini belirten Er, "Bu saat itibariyle yurtdışında 23, ülkemizde ise 40 DHKP-C örgüt mensubu yakalanmıştır. Operasyonlar devam etmektedir" dedi. Sabancı suikastı sanığı Fehriye Erdal'ın yakalanıp yakalanmadığının sorulması üzerine Er, "Belçika makamlarından bize intikal eden bilgiye göre, Fehriye Erdal gözaltıdadır. Belçika savcınının dün yaptığı açıklamada da ifade budur" şeklinde konuştu. Terör örgütü elebaşı Dursun Karataş'ın durumunun sorulması üzerine ise Er, "Operasyon devam ediyor. İsim bazında birşey söylemek durumunda değilim" karşılığını verdi.
Er, Uzanların Ürdün'de olduğuna yönelik bir gazete haberinin hatırlatılması üzerine ise, "Uzanlar Interpol tarafından çıkarılan kırmızı bültenle dünyanın her köşesinde aranıyor. Hepinizin bildiği gibi Ürdün pasaportu var. Başka ülkelerin de pasaportu var. İlla şu ülkede demek doğru değil" değrelendirmesinde bulundu. İstanbul'da dün meydana gelen patlamayla ilgili bir soruya ise Er, "Alınan şahsın örgütlü bağı yok. Gaz sıkışması sonucu patlama meydana gelmiştir. Sürdürülen operasyonla ilgisi yok" cevabını verdi.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2004 Cuma 12:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?