19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Emniyet Genel Müdürlüğü: Bayram önlemleri tamam

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ramazan Er, Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Binası'nda haftalık basın toplantısını düzenledi. Er, şehiriçi tarfik yoğunluğunun artacağı düşünülen 31 Ocak ve 01 Şubat günlerinde önemli kavşaklarda, büyük alışveriş merkezleri ve vatandaşların yoğun olduğu, ziyaretlerde bulunacakları mezarlıklar civarında gerekli trafik tedbirlerinin de alınacağını belirtti. Er, alınan tüm tedbirlere rağmen yoğun kar yağışı, buzlanma, çığ düşmesi, heyelan, yoğun sis, trafik kazası vb. sebeplerle trafiğin kapandığı durumlarda vatandaşların şikayetlerini Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı kaza danışma biriminin 0 312 412 25 92 nolu telefon veya 0 312 468 91 43 nolu faksına bildirebileceklerini kaydetti. Karayollarında karlanma, buzlanma ve yol kapanması gibi durumlarına karşı Karayolları Genel Müdürlüğü ve Belediye görevlilerince yardım sağlanacağını söyleyen Er, hava şartları dolayısıyla mahsur kalan vatandaşların da trafik kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait tesislerde barınabileceklerini ifade etti.


Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nda Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illerindeki vatandaşların Suriye'deki akrabaları ile bayramlaşmalarına imkan sağladıklarını belirtti.
Er, 01-04 Şubat tarihleri arasında kutanacak olan Kurban Bayramı'nda sınırdaki bayramlaşma sürelerini ve koşullarını şu şekilde açıkladı:
"- Hatay, Reyhanlı ve Yayladağı'nda ikamet edenler idari mektup ile Suriye, Lazkiye, idlip ve Halep ilindeki akrabalarını evlerinde ziyaret ederek bayramlaşacak ve iki gün boyunca Suriye'deki akrabalarının yanında kalabileceklerdir.
- Suriye ve Halep'teki akraba vatandaşlar, 02-04 Şubat günleri arasında idari mektup ile Suriye tarafından griş yaparak 48 saat süreyle Kilis ve Gaziantep'teki akrabalarının yanında bayramlaşmak üzere kalabilecekler.
- Suriye ve Haseki'deki akraba vatandaşlar, 02-04 Şubat günleri arasında idari bir mektup ile Suriye tarafından bin 655 aileye mensup kişi Türkiye'ye giriş yaparak, 48 saat süreyle Şanlıurfa'daki akrabalarını ziyarekt edebilecekler.
- Suriye ve Haseki'deki vatandaşlar 02 Şubat gününde bin 800, 3 Şubat gününde bin 800 kişi olmak üzere toplam 3 bin 600 Suriye vatandaşı idari mektup ile Mardin'deki akrabaları ile bayramlaşmak üzere iki günlüğüne Türkiye'ye gelerek akrabalarının yanında kalabilecekler".
Er, ayrıca idari mektup sisteminden yararlanarak ziyarette bulunacak vatandaşların gümrük mevzuatı çerçevesinde 200 ABD Doları veya muadili bedeli geçmeyecek şekilde karşılıklı olarak birbirlerine hediye getirip götürebileceklerini de belirterek, sınırdaki bayramlaşmaların güvenli ve huzurlu bir şekilde olabilmesi için tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

RANA YÜCEL - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2004 Cuma 12:21:50
Güncelleme :30 Ocak 2004 Cuma 12:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?