30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Emniyet Müdürü fuhuş çetesinde

İzmir, Antalya, Manisa ve Hatay illerinde "suç örgütü oluşumuna giderek fuhuş amaçlı insan ticareti yaptıkları" ileri sürülen 3 ayrı gruba yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 36’ya yükseldi. Zanlıların yabancı uyruklu kadın temin ettikleri müşterilerinin listesini de bilgisayarlarında sakladıkları öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin dün sabaha karşı başlattığı ve "Uslanmazlar" kod adı verilen operasyon kapsamında, 3 kişinin daha yakalandığı ve gözaltına alınanların sayısının 36’ya yükseldiği bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında 3 ayrı grubun elebaşıları oldukları bildirilen A.M, M.K. ve İ.T’nin de yer aldığı, zanlıların her birinin daha önce de 5 ila 7 kez aynı suçtan yakalanarak cezaevine girdikleri belirtildi.

Operasyonu gerçekleştiren ekipler, ele geçirdikleri dizüstü bilgisayarlarında yaptığı incelemede, müşteri isim listesi ele geçirdi. Zanlıların, kendilerini arayan kişilerin telefon ve isim kayıtlarını bilgisayara kaydettikleri kayıtlarla karşılaştırıp, doğruladıktan sonra kadın temin etmeleri ileri sürüldü.

Operasyonda gözaltına alınan birinci sınıf emniyet müdürü M.T’nin ise şebeke üyeleriyle ilişkilerinin bulunduğu, bazı işlerinde danışmanlık yaptığı ileri sürüldü.
Zanlıların sorgularının sürdüğü bildirilirken, yakalanan yabancı uyruklu 22 kadın, sınır dışı işlemlerinin yapılması için Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri 8 aya yakın sürdürdükleri soruşturmanın ardından dün sabah İzmir, Antalya, Manisa, Hatay illerinde 3 ayrı gruba yönelik operasyon başlatmış, operasyonlarda 33 kişi gözaltına alınırken, yabancı uyruklu 22 kadın da yakalanmıştı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 11:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?