29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Emniyet teyakkuza geçti

Diyarbakır'daki patlamanın ardından harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, acil bir genelgeyle il Emniyet Müdürlüklerini uyardı.

Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanlığı tarafından gönderilen genelgede, PKK'nın özellikle kalabalık mekanlarda bu tarz bombalı saldırıları yapmayı planladığını belirterek tedbirlerin arttırılması istendi. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantıya iki genel müdür yardımcısı, terör, istihbarat, asayiş ve özel harekat daire başkanları ve üst düzey yetkilileri katıldı.

Diyarbakır'daki saldırı sonrasında ele geçen istihbarat bilgilerinin değerlendirildiği toplantıda, ne tür önlemler alınacağı kararlaştırıldı. Öncelikle polisin teyakkuza geçirilmesi, izindeki personelin çağırılması, halkın yoğunlukla bulunduğu yerlerde detaylı arama yapılmasına karar verildi. Toplantıa ayrıca, örgütün daha aktif olduğu illere yönelik takviye ekiplerin kaydırılması planlanırken, kalabalık yerlerde de sivil personelin şüpheli şahıslar üzerinde uygulama yapması için il emniyet müdürlüklerinin uyarılmasına da karar verildi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 07:10:18
Güncelleme :4 Ocak 2008 Cuma 16:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kiraz IP: 163.156.240.xxx Tarih : 4.01.2008 12:23:28

dur ve arama emri gecerli olsun zaten normal bir vatandas buna karsi cikmaz.eger cikan varsa bununda niyeti bellidir.guya insan haklarinin oldugu londra gibi bir sehirde polisin devamli yaptigi bir kanun bu tr de neden olmasin.