29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Emniyet ve Jandarma kusurlu bulundu

-Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Hrant Dink alt komisyonu çalışmalarını tamamlayarak rapor haline getirdi. Komisyon, Hrant Dink’e yönelik bir tehlikenin Emniyet ve Jandarma personelince öğrenilmiş olmasına rağmen gereğinin yapılmadığı ve “her kademedeki sorumluların ihmali sonucunda tehlikeyi önlemek için gereken tedbirleri almadığı” sonucuna vardı.

-Komisyon raporunda ‘Dink cinayetiyle ilgili soruşturmalar henüz tamamlanmadığından bu aşamada etkin bir resmi soruşturmanın yapıldığı ya da yapılmadığını söylemenin henüz erken olacağı’ kaydedildi.

-Komisyonun önerileri arasında ise ‘İstanbul’da polis sayısının artırılması ve polis memuru ve emniyet amiri kadrosuna kadar olan personel için İstanbul özel hizmet tazminatı verilmesi’ önerisi dikkat çekti.

-Alt komisyon başkanı AKP Bursa Milletvekili Mehmet Ocakden, Dink cinayetiyle ilgili Jandarma hakkında soruşturma izni verilmesine rağmen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah hakkında soruşturma izni verilmemesini, ‘o bizim görevimiz değil” sözleriyle değerlendirdi. Basında ‘alt komisyon cinayeti aydınlatacak’ denildiğini belirten Ocakden, “Bizim böyle bir görevimiz yok. Bizim görevimiz idari anlamda bir hata, kusur, ihmal olup olmadığını tespit etmek. Biz, bir ihmal vardır. Bu genel olarak hem jandarmadadır hem emniyettedir. Bunlarla ilgili aldığımız bilgilerin sonucu bize bunu gösterdi'' karşılığını verdi.

anka
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 13:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?