19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Emniyet'te Fethullah Gülen örgütü

İki aylık bir aradan sonra toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) irticai çevrelerin devlet kadrolarına sızma çabalarını masaya yatırdı.

Cumhurbaşkanı Sezer ve askerler tarafından hazırlatılan raporlarda, polis teşkilatı içindeki Fetullahçı örgütlenmesi, isimleri ve bağlantılarıyla ortaya konuldu. raporda, polis teşkilatındaki Fetullahçı örgütlenmesinin istihbarat ile kaçakçılık ve organize suçlar dairesinde odaklanlandığı bilgisine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında toplanan ve yaklaşık 5.5 saat süren MGK toplantısında irticai çevrelerin devlet kadrolarına sızma çabaları masaya yatırıldı. Ayrıca NATO İstanbul Zirvesi konusunda dışişleri bürokratları tarafından kurula bilgi sunuldu. Toplantı devam ederken İstanbul’da meydana gelen patlamalarla ilgili bilgiler de kurul üyelerine aktarıldı.

Edinilen bilgiye göre toplantının irtica bölümünde özellikle Fethullah Gülen grubunun İçişleri Bakanlığı ve bağlı teşkilatlarındaki kadrolaşma çabaları masaya yatırıldı. Bu konunun gündeme alınmasını Cumhurbaşkanı Sezer ve kurulun asker kanadının istediği öğrenildi. İrticai kadrolaşma ile ilgili kurulun asker kanadı kapsamlı raporları toplantı gündemine getirerek hükümetten bu konuda önlem alınmasını istedi.

POLİS İÇİNDEKİ FAALİYETLER

Raporlarda Fetullah Gülen grubunun polis teşkilatındaki kritik daireleri ele geçirdikleri vurgulandı. Polis teşkilatında Fetullahçı olduğu iddia edilen personelin isim listesi, cemaat bağlantılarıyla birlikte ortaya konuldu. Raporda, polis teşkilatındaki Fetullahçı örgütlenminin istihbarat dairesiyle, kaçakçılık ve organize suçlar dairesinde yoğunlaştığı, bu dairelerdeki fetullahçı kadroların kendi amaçlarına hizmet eden devlet bilgisi dışında, izleme, dinleme ve takip birimleri kurdukları iddiasına yer verildi.

Fetullah Gülen’e tahsis edilen koruma polislerinin kanada üzerinden ABD’ye gidişleri ve ABD’de kalmak için mevzuat ve yasalara aykırı işlemler yaptıkları bilgisi de yer aldı. Toplantıda bu bilgiler ortaya konulduktan sonra, hükümetten bu konuda önlem alması ve sözü edilen bu kişiler hakkında işlem yapılması talep edildi.

Bu grubun, İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan bağımsız bir istihbarat organizasyonu oluşturduğu tespiti yapılan raporda, Gülen grubu yararına kullanılmak üzere bilgi, belge topladığı ve izleme yaptığı bildirildi. Bazı kişilere şantaj yapıldığı da ifade edilen rapordan satırbaşları şöyle:

Gülen grubunun Türkiye genelinde 2 bin yurt ve 5 bin ticari kuruluşu bulunuyor. Bu kuruluşların yıllık cirosu 800 trilyonu buluyor.
Grubun yandaşları, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu’nun ismini kullanarak da iş takibi yapıyor.
ABD’de bulunan Fethullah Gülen’in yanındaki koruma polisleri, Kanada’ya turist vizesi alarak gittikten sonra burada "6 ay uçamaz" raporu aldı ve Gülen’in yanına karayoluyla geçti.

PKK da ele alındı

MGK’da ayrıca, terör eylemlerine yeniden başlayan PKK / KONGRA - GEL’le ilgili gelişmelerin yanı sıra, Irak’ta oluşturulan yeni yönetimin 30 Haziran’da yönetimi devralacak olması ve ABD Başkanı Bush’un Türkiye ziyaretiyle NATO Zirvesi çerçevesindeki güvenlik önlemleri de görüşüldü. Ankara’daki patlamayla ilgili gelişmeler de toplantıda konuşulurken, KKTC ve Türkiye’nin Güney Kıbrıs’la ilişkileri de gündem maddeleri arasında yer aldı.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 11:23:10
Güncelleme :26 Haziran 2004 Cumartesi 00:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?