26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Emniyette neler oluyor?

Dün sabah saatlerinde başlayan ve Türkiye'yi sarsan yolsuzluk operasyonlarının ardından bu sabah da 5 emniyet şube müdürü görevden alındı.

Türkiye düne ülkeyi derinden sarsan bir şokla uyandı. "Büyük Rüşvet" adıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı şafak operasyonuyla İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, iş adamı Ali Ağaoğlu ve Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab'ın da aralarında bulunduğu 84 kişi gözaltına alındı.

5 EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Dün sabah saatlerinde başlayan ve Türkiye'yi sarsan yolsuzluk operasyonlarının ardından bu sabah bir şok daha yaşandı ve 5 emniyet şube müdürü görevden alındı. Görevden almalar İstanbul Emniyeti'nde deprem etkisi yarattı. Görevden alınan müdürler arasında İstanbul'daki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yürüten isimler de var.

Görevden alınan isimler şunlar:

Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı
Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal
Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç
Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse
Asayiş Şube Müdürü Ersan Erçıktı

Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, Organize Müdürü Nazmi Ardıç ve Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal 17 Aralık'ta başlatılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yürütüyordu.

Görevden alınan emniyet şube müdürlerinin yerine acilen yeni atamalar yapıldı.

Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın yerine Hasan Sıralı
Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal'ın yerine Aydın Yılmaz
Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın yerine Ömer Burak Aktaş
Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin yerine Serdar Ali Sekkin
Asayiş Şube Müdürü'nün yerine Yusuf Bengü getirildi.

6 müdür yardımcısı görevden alındı!

Hüseyin Çapkın'ın 2 yardımcısı, Organize Şubede görev yapan 2 müdür yardımcısı ve Mali Şubede görev yapan 2 Müdür yardımcısı mevcut görevlerinden alındı.

Bu sabah 5 emniyet müdürünün görevden alındığı operasyonda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bypas edildiği, görevden alınmaların direkt İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın kanalıyla yapıldığı belirtimişti.

Çapkın'ın dün yapılan yolsuzluk operasyonlarından haberdar edilmediği için çok kızgın olduğu ve bugün yapılan görevden almaların bu nedenle yapıldığı iddia ediliyor....

3 şube müdürünün yerleri değiştirildi!

BURSA Emniyet Müdürlüğü'nde ise, 3 şube müdürünün görev yerleri değiştirildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet, Gasp ve Ahlak Bürolardan sorumlu Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Erol Turan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü oldu. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü İhsan Yıldız ise Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü görevine getirildi. Muhabere Elektronik Şube Müdürü Ümit Erdoğan ise, Nilüfer Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapacak. Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya atamaların Valiliğin tasarrufuyla gerçekleştirildiğini söyledi.

...
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2013 Çarşamba 09:43:24
Güncelleme :18 Aralık 2013 Çarşamba 17:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
h.ertugrul IP: 88.230.165.xxx Tarih : 18.12.2013 21:18:13

 Ne tesadüfmüş be. Operasyonun arkasından İstanbul, Ankara, Bursa, Trabzon İl Em. Müdürleri nasıl olmuş da hep birlikte aynı gün uykudan uyanıp hemen dizlerinin dibindeki şube müdürlerinin görevlerini aksattığını fark edip aynı gün bir başka göreve kaydırmış. Bizde inandık yani. Madem bu adamlar görevlerini kötüye kullanmış, aksatmış, yapmamış; niye bu kişiler hakkında soruşturma başlatmıyorsunuz, niye açığa almayıp bir başka göreve kaydırıyorsunuz.  Yapılan açıklama ve beyanlara göre  ortada bir görev suçu varsa, bu suçun karşılığı görev yeri değişikliği değildir ki, soruşturma açılıp yargılanmaktır. Gerektiği halde soruşturma açtırmayan amirler de suçlu olmuyorlar mı ? Türk vatandaşı artık bilgili ve uyanık. Kendileri gibi milleti de uyuttuklarını sanmasınlar.