18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Emniyette ’Öcalan alarmı’

Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilmesinin 6. yıldönümü nedeniyle Güneydoğu Anadolu’nun birçok kentinde korsan gösteriler yapılıyor. Öcalan’ın 15 1999’da Türkiye’ye getirilişinin 6. yılı nedeniyle polis alarm durumuna geçti.

Diyarbakır genelinde sivil ve resmi polis devriyelerinin sayısı arttırıldı. Buna karşın kentin kenar semtlerinde bir araya gelen küçük gruplar korsan gösteriler yaptı. Öcalan’ın sağlık durumunun iyileştirilmesi ve tecridin kaldırılmasını isteyen Demokratik Kadın İnisiyatifi üyesi 23 kadın da AKP İl Örgütü’ne giderek AKP Milletvekili Fehmi Uyanık ve İl Başkanı Abdurrahman Kurt ile görüştü.

Uyanık, ’’Öcalan sorunu beni aşar. Hükümet ve partim adına burada konuşmaya yetkim yok. Ama gönlüm bir genel aftan yanadır’’ dedi. Siirt’te kendilerine ’’Botan Özgürlük Şahinleri’’ adını veren gruplar bazı mahallelerde gösteriler düzenledi.

İstanbul’da 51 gözaltı İstanbul’da ise Boğaziçi Köprüsü’nün Avrupa yakası girişini trafiğe kapatmak isteyen bir grup kadına müdahale eden polis, 51 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen kadınlar, burada kimlik tespitleri yapıldıktan sonra sağlık kontrolünden geçirildi.


ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2005 Salı 10:26:26
Güncelleme :15 Şubat 2005 Salı 10:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?