17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Emniyet’ten alkollü sürücülere yardım

Ankara - Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Ramazan Er, alkollü sürücülere bu gece talep etmeleri halinde ticari taksi gönderilmesinde yardımcı olunacağını bildirdi.

Haftalık bilgilendirme toplantısına tüm vatandaşların yeni yılını kutlayarak başlayan Er, yılbaşı nedeniyle trafik ve asayiş yönünden geniş tedbirler alındığını kaydetti.

Kazaların yoğun olarak meydana geldiği yerlerde denetimlerin arttırılacağını, yılbaşı nedeniyle kayak merkezleri ile tatil yörelerine giden yollarda da önlem alacaklarını belirten Er, bu gece her hangi bir aksaklık yaşanmaması için trafik denetlemelerine müdür ve amir rütbesinde personel görevlendirileceğini söyledi.

Yılbaşı gecesi 155 Polis İmdat ve 154 Alo Trafik servisinde görev yapan personel sayısının arttırılacağını, bu telefonlara başvuran vatandaşların bildirimlerinin titizlikle inceleneceğini vurgulayan Er, ’’Saat 24.00’den sonra alkol etkisinde bulunan ve kendi aracını kullanmak istemeyen araç sürücülerinin talepleri halinde, kendilerine en yakın ticari taksi duraklarından araç temin edilmesi konusunda yardımcı olunacaktır’’ dedi.

Ayrıca alkol uygulamalarına ağırlık verileceğini, denetimler sırasında limitin üzerinde alkol alanlar hakkında yasal işlem yapacağını da kaydeden Er, ’’Vatandaşlarımızın güvenli bir trafik ortamında huzurlu bir yılbaşı tatili geçirmelerini diliyorum’’ dedi.


AA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 12:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?