17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Emre ağlayarak yardım istedi

Maldiv Adaları’nda 8.9’luk depreme yakalanan Beşiktaşlı futbolcu Emre Aşık, kulüp yöneticisi Sinan Vardar’ı arayarak yardım istedi. Gözyaşlarını tutamayan Emre, ‘Otelimiz yıkıldı, bizi kurtarın’ dedi. Kulüp, Emre Aşık ve sevgilisi Aysun Kayacı ile aynı bölgede bulunan G.Saraylı Suat Kaya ve eşini kurtarmak için özel uçak tuttu.

MALDİV Adaları’nda sevgilisi manken Aysun Kayacı ile birlikte deprem ve tsunamiye yakalanan Beşiktaşlı futbolcu Emre Aşık, yaşadığı şokun etkisiyle gözyaşlarını tutamadı. Sarsıntı sırasında şehir merkezinde bulunan Emre, telefon ettiği kulüp yöneticilerine ağlayarak, ‘Burada yüzlerce ölü var. Bizi buradan çıkarın’ dedi.

Genç çiftin kaldığı Paradise Island Otel, deprem ve tsunami sonrasında yerle bir olurken; Emre Aşık-Aysun Kayacı çiftini, şehir merkezine yaptıkları gezi ölümden kurtardı. Pasaportları, paraları ve bütün eşyaları göçük altın kalan Aysun Kayacı ile Emre Aşık, saatler sonra Türkiye ile telefon bağlantısı kurabildi.

YÜZLERCE ÖLÜ VAR

Yaşadığı şokun etkisiyle sesi titreyen Emre, BJK Yöneticisi Sinan Vardar’a ‘Burada yüzlerce ölü var. Bizim kaldığımız otel de yıkıldı. Büyükelçi ile irtibata geçin ve bizi buradan acilen alın’ dedi. Genç futbolcunun telefonu üzerine kulüp hemen alarma geçti. Kulübün yönetimini taşıyan uçağın kaptanı aranarak Maldivler’den kurtarma işlemi başlatıldı. Kaptan pilot, Maldivler’e yakın başka bir adadaki tanıdıklarını arayarak küçük bir uçak kiralamayı başardı. Bu uçakla başka bir adaya geçecek olan aralarında Suat Kaya ve eşinin de bulunduğu 8 kişilik grup, Dubai üzerinden Türkiye’ye gelecek. Maldiv Adaları’nda tatil yapan Milan ve Juventus’un ünlü futbolcuları Maldini, Filippo İnzaghi ve Zambrotta da felaketten son anda kurtuldu.

Anlatması imkansız

EŞİ Selen’le Maldivler’de bulunan Galatasaray’ın eski futbolcusu Suat Kaya ise, deprem ve tsunami dehşetini şöyle anlattı: ‘Saat 6.30 sıralarında büyük bir depremle uyandık. 2-2.5 dakika süren bir depremle gözlerimizi açtık. Depremden sonra saat 9’a doğru büyük bir dalganın kaldığımız otele doğru geldiğini gördüm. Eşimi alarak hemen kaldığımız yerin çatısına çıktık. 1 saniye içinde sular geldi. Anlatması imkansız bir şey. Biraz sonra odalarında kalan Emre ile Aysun’un da camı kırarak çatıya tırmandığını gördük. Ardından diğer müşteriler çatıya çıktı. Suların çekilmesinden sonra aşağıya indirdiler. Hortumları birbirine bağladılar. Ona tutunarak diğer iskeleye geçip oradan karaya ayak bastık.’

Tapınağa kaçtık

HİNT Okyanusu’ndaki deprem, bölge ülkelerine turistik gezi için gelen Türkler’i de etkiledi. Geçen cuma günü Tayland’ın Phuket Adası’na giden İzmirli işadamı 52 yaşındaki Cihat Kolcuoğlu ve ailesi tsunamiden son anda kurtuldu. Depremin tetiklediği dev dalgaların adaya yaklaşması üzerine otel görevlilerince uyandırılan Kolcuoğlu ve diğer müşteriler adanın yüksek bölgesindeki tapınağa götürülerek hayatları kurtarıldı. Yaşadıkları dehşetin ardından yakınlarını arayan Kolcuoğlu, güvenli bir yerde bulunduklarını, sağlık durumlarının da çok iyi olduğunu belirtti. Yanlarında İstanbullu bir ailenin de bulunduğunu aktaran Kolcuoğlu’nun, hayatın normale dönmesinden sonra Türkiye’ye geleceklerini söyledi.

Semiramis’e sığındı

Sosyetenin ünlü ismi Ender Mermerci de, büyük felakete, yeni yıla girmek için arkadaşlarıyla birlikte 3 gün önce gittiği Phuket Adaları’nda yakalandı. Mermerci’nin kaldığı otel Büyük hasar gördü. Mermerci ve arkadaşlarını, evi deniz kıyısından uzakta olan Semiramis Pekkan ve Selma Türkeş yanlarına aldırdı.

Ajda’yı korkuttu

Ajda Pekkan’ın kardeşi Semiramis Pekkan yeni yılı geçirmek için gittiği Phuket Adası’ndaki evinde depremi yaşadı. Semiramis Pekkan, felaketten 20 dakika sonra Ajda Pekkan’la görüştü. Semiramis Pekkan, ‘Deprem oldu ama hepimiz iyiyiz, merak etme’ dedi. Ajda Pekkan, TV’den felaketi öğrenince şok yaşadı.

Acun da Maldiv’deydi

‘Acun Firarda’ programıyla TV’lerden tanınan Acun Ulucalı da deprem sırasında Maldiv Adası’nda bulunuyordu. Acun, deprem ve tsunamiyi sağ salim atlattı.

Depremde ölen Türk yok

DIŞİŞLERİ Bakanı Abdullah Gül, Hint okyanusunda meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre ölen Türk olmadığını söyledi. Gül, konuşmasına şöyle devam etti:

‘Sabahtan beri bütün deprem bölgeleriyle yakından ilgileniyoruz. Oradaki büyükelçiliklerimiz ve temsilcilerimiz aracılığıyla yakın takipteyiz. Çok şükür kaybettiğimiz bir vatandaşımız yok.’


Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 10:53:29
Güncelleme :27 Aralık 2004 Pazartesi 11:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?