22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Emre rakibiyle 'fuck off'aşmış

Şu sıralarda İngiltere Premier Ligi'nde ırkçılık suçlamasıyla başı ağrıyan milli futbolcu Emre Belözoğlu, olaylı maçla ilgili olarak ilk defa konuştu. 

Akşam gazetesinden Oray Eğin, telefonları kapalı olan yıldız futbolcuya ulaştı ve o soruyu sordu. İşte Eğin'in sorusu ve Emre'nin yanıtı:

"....
Geçmişteki Campbell vak’asından dolayı Türklerin ırkçılıklarını aşırı duyarlı olan İngiliz basınında Belözoğlu’nun bu yönde sözler sarf ettiğine ilişkin sadece “iddialar” olduğu yazılıyor. Türk gazeteleri ise olaydan emin, soruşturma açıldığı söylendi.

Geçen akşam Emre Belözoğlu’yla konuştum. Ailesi yanında, telefonları kapalı, Türkiye’deki abartılardan bunalmıştı. Ona tam olarak ne dediğini sordum.

“Fuck off” demiş. İçindeki fuck’a rağmen fiilin kelime anlamının karşılığı olmayan bir cümle: “Git başımdan”ın biraz daha sert hali. Pozisyona girdiği futbolcuyla karşılıklı “fuck off”laşmışlar.

Atışmanın bu kadarla sınırlı olduğunu söylüyor, zaten kendisinin ırkçı tabirleri bilmediği gibi, böyle bir düşüncesinin de asla olamayacağını belirtti. Nitekim, o İngiltere’de herhangi bir soruşturmanın açılmadığını, kulübe de bu yönde hiçbir resmi yazı gelmediğini ısrarla vurguladı.
Hal böyleyken, Türkiye’nin Emre’yi infazlama isteğini anlamak da güç. Hele spor basının ırkçılık konusunda bir duyarlılığı olmadığı da ortadayken.

Acaba, diye düşünmeden edemiyorum, Emre kariyeri boyunca çok uğraşılan bir futbolcu oldu ya, önce şımarıklık, sonra ihanetle itham edildi ve hiç rahat bırakılmadı ya... Ve o hep sonunda kendi kendine temize çıkmayı başardı... Ona yönelik kampanya bir diş bilemesi mi?

Zamanında Mehmet Ali Yılmaz’ın belgeli ırkçılığına karşı tepkilerini esirgeyenlerin, bugün Emre’ye yüklenmesinin masumane olmadığına inanıyorum."

Oray Eğin/Akş
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 14:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?