17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Emre ve Suat da depreme yakalandı

Endonezya’nın Sumatra Adası açıklarında meydana gelen 8.9 büyüklüğündeki deprem, tatil için birlikte Maldivler’in Paradice Adası’nda bulunan Beşiktaşlı futbolcu Emre Aşık ile arkadaşı manken Aysun Kayacı ve Galatasaray PAF Takımı Antrenörü Suat Kaya ile eşini de etkiledi.

Emre Aşık ve Suat Kaya için iki kulübün yetkilileri de sabah saatlerinden itibaren seferber oldu. Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay, deprem nedeniyle adada mahsur kalan Emre ile sabah saatlerinden bu yana telefonla görüştüğünü kaydederek, "Sağlık durumları iyi, ama ulaşım sorunları var. Büyükelçilikle görüştük. Buradan uçak gönderip aldırtmak için uğraşıyoruz. Buraya getirmek için özel bir uçak göndereceğiz. Havalimanlarının durumu da çok müsait değil. Şu anda başka bir adaya geçiyorlar. Biz her türlü şartı zorlayarak, özel uçakla buraya getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Galatasaray Kulübü 2. Başkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Ergün Gürsoy da eski futbolcuları ve PAF Takımı Antrenörü Suat Kaya ile eşinin tatil için Paradice Adası’nda bulunduğunu, sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi. Gürsoy, "Suat’la görüştüm. Sağlık durumu iyi. Çok korkmuşlar. Suat zaten depremden çok korkuyordu. Böyle bir şeyin başına gelmesi üzücü" dedi.

Bu arada Fenerbahçe Kulübü, Güney Asya’da Hint Okyanusu tabanında meydana gelen depremden, Mauritus Adası’nda tatil yapan antrenörleri Roland Koch ve ailesinin etkilenmediğini açıkladı.

Dışişleri'nde deprem alarmı

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Güney Asya’da meydana gelen deprem nedeniyle şu ana kadar Türk vatandaşlarına ilişkin kötü bir haber almadıklarını söyledi. Bölgede bulunan Türk büyükelçiliklerinde de herhangi bir kaybın yaşanmadığını belirten Gül, ”En kısa sürede orada bulunan vatandaşlarımızı Türkiye’ye nakledeceğiz” dedi.

‘Maldiv’de dört Türk çift var’

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Maldiv adalarında 4 Türk çiftin bulunduğunu, diğer bölgelerde Türklerin olmadığını kaydetti. Ulusoy, deprem bölgesindeki tatil yerlerine rezervasyonları olan Türkler olduğunu belirtti.

Türkiye’nin Tayland Büyükelçisi Mümin Alanat, Puket adasına acentalar aracılığıyla giden Türk olmadığını, kişisel ya da başka organizasyonlarla gelenler olabileceğini belirtti.
Bir-iki Türk’ün yaralı olduğuna ilişkin bilgi üzerine, bir elçilik çalışanının Puket adasına gönderildiğini açıkladı.

Türkiye'den yardım

Başbakanlık Acil Durum Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye’den öncelikle helikopter ve ilaç istenirken, arama kurtarma ekibi isteği gelmedi.
Depremin meydana geldiği bölgenin Türkiye’ye uzaklığı nedeniyle, ayni yardım ulaştırılmasının çok zor olduğunu belirten yetkililer, zarar gören ülkelere büyük olasılıkla maddi yardım yapılacağını söylediler. Bu arada, AKUT ekiplerinin de bölgeye gitmek için Başbakanlık Acil Durum Genel Müdürlüğü’nden yanıt bekledikleri öğrenildi.

aa ve ntv
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 09:51:35
Güncelleme :27 Aralık 2004 Pazartesi 10:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?