18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

En aptal suçlu!

İrlanda'nın başkenti Dublin'de görülen bir soygun girişimi davasında hakim, 'Tüm zamanların en aptal suçlusu' diye nitelediği sanığın cezasını indirdi!

İrlanda'nın başkenti Dublin'deki bir altın deposuna 2010 yılında soygun girişiminde bulunan 30 yaşındaki Gary Byrne, olay yerini terk ederken iki suç ortağını da, etkisiz hale getirdikleri görevlilerle birlikte depoya kilitleyip gitti... Bryrne'nin neden böyle birşey yaptığını mahkeme bile çözemedi.

İnşaat işçisi kılığında ve oyuncak silahla soygun girişiminde bulunan Bryne, kepengini indirdiği depoyu, içinde arkadaşlarını unutup kilitledikten sonra arabasıyla kaçtı. Elleri bağlanmış güvenlik görevlileriyle birlikte içeride kilitli kalan iki suç ortağını ise, kepengi kırıp içeri giren itfaiye ekipleri kurtardı.

Başarısız soygun girişimine dahil olduğu, birçok parmak izi ve güvenlik kameraları görüntüleriyle de rahatça tespit edilen Byrne'nin, olayda kullandığı çelik başlık, ceket ve eldivenleri çıkarıp çalılıklara attığı ve bunların üzerinde de parmak izleri bulunduğu bildirildi.

Davaya bakan Dublin Bölge Ceza Mahkemesi Hakimi Donagh McDonagh, olayı "Dublin'in yakın suç tarihindeki en gülünç hadiselerden biri" diye nitelerken, Gary Bryne'ı ise esprili bir şekilde, "Tüm zamanların mahkemeye çıkarılan en aptal suçlusu" ilan etti.

Hakim Donagh, kendi deyimiyle "Azılı bir suçlu olmadığı anlaşılan" Gary Bryne'a verdiği 7 yıl hapis cezasının son iki yılını, "Aptallık indirimi"nden yararlandırarak, erteledi.

Byrne'ın suç ortakları Ian Jordan (33) ve Aidan Murphy'ye (32) ise 5'er hapis cezası verildi.

..
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2012 Cumartesi 09:20:37
Güncelleme :18 Şubat 2012 Cumartesi 09:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?