29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

En büyük 'hap' operasyonu!

Avustralya gümrük muhafızları ve polis, dünyanın en büyük ecstasy operasyonu olarak niteledikleri baskında 4.4 ton hap ele geçirdiğini duyurdu.

Avustralya Emniyet Genel Müdürü Mick Keelty, ecstasy poşetlerinin, İtalya'dan Avustralya'ya gelen kargodaki tomates tenekelerine zulalandığını belirterek, olayla ilgili olarak ülke genelinde yapılan baskınlarda 16 kişinin tutuklandığını kaydetti.

Her biri 1.5 kilogram ağırlığındaki 3 binden fazla teneke kutunun içine gizlenmiş hapların bir yıllık takibat sonucunda ele geçirildiğini söyleyen yetkililer, kaçakçılığın uluslararası bir organize suç çetesinin işi olduğunu ifade etti.

Keelty, ecstasy operasyonu öncesinde 185 bin telefon görüşmesinin dinlendiğini, operasyonda 400 yetkilinin görev aldığı ve bunun takip için toplam 10 bin saat harcandığını kaydetti.

Bununla birlikte Avustralya emniyeti olarak dünyanın en büyük uyuşturucu operasyonunu başarıyla tamamladıklarını söyleyen Keelty, Avrupa polisiyle de işbirliği yapıldığını ve Belçika ile Hollanda'da da bazı tutuklama emirlerinin yayınlandığını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 14:45:42
Güncelleme :8 Ağustos 2008 Cuma 15:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?