18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

En iyi 500'de iki Türk oteli

The Marmara Bodrum’ ile ‘Ceylan Intercontinental İstanbul’ otelleri, ABD’nin önemli gezi dergilerinden Travel & Leisure’ın dünyanın en iyi otelleri sıralamasına girdi.

Tirajı 987 bini bulan derginin bu ayki sayısında ‘Dünyanın En İyi 500 Oteli’ listesi yayımlandı. Derginin okurlarıyla editörleri tarafından belirlenen listede yer alan ‘The Marmara Bodrum’un koy manzarası, terası ve balkonlarıyla ‘Ceylan Intercontinental Oteli’nin İstanbul Boğazı manzaralı yeni güzellik ve sağlık merkezinden övgüyle söz edildi.

İstanbul, Alman ‘Merian’da
Öte yandan Almanya’da yayımlanan gezi dergisi Merian da son sayısını İstanbul’a ayırdı. İstanbul’u doğu ile batıyı birleştiren heyecan verici 15 milyon nüfuslu metropol olarak nitelendiren dergide İstanbul’da minarelerin, mini eteklilerin, başörtülülerin, kebabın, teknolojik gelişmelerin bir arada bulunduğu yazıldı. Dergide ayrıca Orhan Pamuk’la ‘Masumiyet Müzesi’ üzerine yapılmış bir söyleşi yer aldı. Dergi, Orhan Veli’nin ‘İstanbul’u Dinliyorum’ dizelerini Almanca tercümesiyle yayımlarken bu sayfalarda İstanbul Boğazı, Ortaköy ve Adalar fotoğrafları kullanıldı.

İstanbul’un tüm güzelliklerinin yanı sıra konut ve gecekondu sorunlarını barındırdığına da değinilirken yükselen gökdelenler, boğazın altından geçecek Marmaray ve antik kalıntıların yanı sıra Pera ve Beyoğlu da ‘Merian’ın sayfalarında yer buldu. Bizans kalıntıları ve eserlerine detaylı olarak yer verilirken, İstanbul’un Karadeniz kıyılarının ayrı güzellikleri bulunduğu vurgulanırken, görülmesi gereken yerler liste halinde yayımlandı.

AA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 15:16:13
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 15:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?