28
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

En iyi film: "Beş Vakit"

13. Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali
13. Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yılın en iyi filmi "Beş Vakit" oldu. 

6-11 Haziran 2006 tarihleri arasında düzenlenen 13. Adana Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması sonuçları, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde açıklandı. 

Toprak Sergen ve Ceyda Düvenci tarafından sunulan ödül gecesinde en iyi film ödülüne, "Beş Vakit" isimli film layık görüldü. Büyük ödül, festivali düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından Yapımcı Reha Erdem'e verildi. 

Büyük Jüri Özel Ödülü ile Halk Jürisi Özel Ödülü, "Dondurmam Gaymak" filmi ile Yüksel Aksu'ya verildi. Yılmaz Güney Anı Ödülü, "Oyun" filmiyle Pelin Esmer'e, En İyi Yönetmen ve en İyi Senaryo Ödülü "Hacivat ile Karagöz Neden Öldürüldü" filmiyle Ezel Akay'a ve Levent Kazak'a verildi. 

Festivalde en iyi kadın oyuncu ödülü "İki Genç Kız" filmindeki rolüyle Feride Çetin'in, en iyi erkek oyuncu ödülü ise, "Dondurmam Gaymak" filmindeki rolüyle Turan Özdemir'in oldu. "Gen" isimli film ise 4 ayrı dalda aldığı ödüllülerle festivale damgasını vurdu. 

Filmin genç Yönetmeni Togan Gökbakar, Umut Veren Genç Yönetmen Ödülü'ne layık görülürken, film, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Müzik ve En İyi Kurgu dallarında ödülleri topladı. Filmin oyuncuları Şahan Gökbakar ve Doğa Rutkay da geceye katıldı. 

Gecede, en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü, "Sen ne dilersen" filmindeki rolüyle Zeynep Eronat, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü "Beş Vakit" filmindeki rolüyle Bülent Emin Yaşar, Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü'nü "Beş Vakit" filmindeki rolüyle Elif İşcan, Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü'nü "Beş Vakit" filmindeki rolüyle Ali Bey Kayalı aldı.






















































.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 00:09:05
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 01:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemalettin ersin IP: 85.100.27.xxx Tarih : 14.06.2006 16:25:14
bence beş vakitteki çobanda dahil olmak üzere bütün çocuklara ödül verilmeli harika bir film başlangıçtaki çocuğun bakışı kızın düşmesi bir harika özkanı ali beyi eliti bülent beyi ve çobanı çok beğendim tabi küçük çocuğuda bence hepsi ayrı bir altınkoza hake diyor