19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

En küçük kurban

'Sel'in götürdüğü Selin'in  cesedi bulundu

Selde kaybolan ve 3 gündür aranan Selin'in cesedi bulundu. Şavşat'taki sel felaketinde ölenlerin sayısı 5 oldu.

Şavşat'ta bentlerin yıkılması nedeniyle meydana gelen selde kaybolan Selin Demiral'ı bulmak için, derenin yaklaşık 13 kilometrelik hattında arama-kurtarma çalışması yapan ekipler, küçük Selin'in cesedine ulaştı.

 Artvin'in Şavşat ilçesinde sel sularına kapılarak kaybolan 5 yaşındaki Selin Demiral'dan geriye 23 Nisan törenlerinde anaokulunda çekilmiş görüntüleri kaldı.

Şavşat anaokuluna giden 5 yaşındaki Selin Demiral, geçtiğimiz 23 Nisan'da düzenlenen törenlere katılmıştı. Annesi ile birlikte görüntülenen minik kız, son kez çekildiği tahmin edilen görüntülerinde etrafına gülücükler dağıtmıştı.

Minik Selin'in annesinin  "Adın kaderin mi olacaktı yavrum" diyerek feryadı yürekleri dağladı.

SEL SULARI 8 KİŞİYE MEZAR OLDU

6 yaşındaki Selin Demiral'ın cesedenin bulunmasıyla Karadeniz'de çarşamba günü başlayan sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi.

Sinop'un Eymir köyünde Ramazan Keçe (15), sel sularına kapıldı. Şavşat'ta ölen Dildar Demiral (61) ve Mavinur Durmuş'tan sonra Lütfiye Acar (70) ve Özgen Demiral'ın cesetleri de dün bulundu.

Ordu'nun Perşembe ilçesinde de sağanak yağış sonucu meydana gelen sel ve heyelanda Fatma Durmuşoğlu (80) ile 46 yaşındaki Kadir Durmuşoğlu hayatını kaybetmişti.

KARADENİZ'DE YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Karadeniz Bölgesi'ndeki kuvvetli yağışların bugün de etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, hafta başından bu yana yurdun kuzey ve iç kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülen yağışların, Karadeniz Bölgesi genelinde bugün de gece saatlerine kadar aralıklarla etkisini sürdüreceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Lokal dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, yıldırım, ani sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

KASTAMONU'NUN HANÖNÜ İLÇESİNDEKİ GÖKIRMAK YATAĞI TAŞTI, İLÇE MERKEZİ VE 4 KÖYDE EKİLİ ALANLAR SU ALTINDA KALDI

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde ve çevresinde etkili olan sağanak dolayısıyla yöreden geçen Gökırmak yatağı taştı, ilçe merkezi ve 4 köyde ekili alanlar su altında kaldı.

Daday, Azdavay ve Karadere çaylarının birleşmesi ile oluşan Kızılırmak'ın en büyük kolu Gökırmak yatağı aşırı yağışlar nedeniyle taştı. Gökırmak'ın taşması ile ilçenin merkezi, Bağdere, Yenice, Sarıalan ve Aşağı Çakırçay köylerinde yüzlerce dönüm ekili alanı su altında kaldı.

Sarılan Köyü Muhtarı Ayhan Çatal, Gökırmak'ın taşmasıyla 850 dönüm ekili arazilerinin su altında kaldığını belirtti. Çatal özellikle Sarılan, Yenice ve Aşağı Çakırçay köylerinde çeltik, buğday, mısır ve fasulye ekili alanların hasara uğradığını söyledi.

Hanönü Kaymakamı Ahmet Adanur, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin, sel baskınına uğrayan bölgelerdeki tarım arazilerinde tespitler yapmak için yola çıktıklarını bildirdi.

İlçe Tarım Müdürü Veysel Balcı ise, ilk tespitlere göre toplam bin dönüm tarım arazisinin su altında kaldığını söyledi.

ELBİSTAN'DA DEPOLAMA ALANINDA BULUNAN 250 TON BUĞDAY ZARAR GÖRDÜ

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde sağanak yağış, Toprak Mahsulleri Ofisine (TMO) ait geçici depolama alanındaki 250 ton buğdayın zarar görmesine neden oldu.

Ani başlayan sağanak yağış nedeniyle, ilçeye bağlı Çiçek köyü sınırlarında bulunan, TMO'ya ait tahıl ambarı olarak kullanılan 30 dönümlük alan su altında kaldı. Depolama alanındaki 250 ton buğday, zarar gördü.

Tahıl ambarı olarak kullanılan alanın su altında kalması nedeniyle bir süre durdurulan alımlara daha sonra yediden başlanacağı bildirildi.

MUDURNU'DA DERE KENARINDAKİ BALIK ÇİFTLİKLERİNDE BULUNAN HAVUZLARDA BİNLERCE BALIK, SEL SULARINA KAPILDI

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde etkili olan sağanak yağış, dere kenarındaki balık çiftliklerinin zarar görmesine neden oldu.

Taşkesti beldesi Karaçomak köyündeki sağanak yağış nedeniyle, dere kenarındaki balık çiftliklerini su bastı. Havuzlarda bulunan binlerce balık, sel sularıyla sürüklendi. Oğluyla balık çiftliği işleten İbrahim Sarıhan, ''Çiftlikteki 500 bin yavru alabalıktan 50 binini ve yetişkin 50 bin alabalığı sel suları götürdü. Zararımız 50 bin TL'' diye konuştu. Yusuf Sarıhan ise 140 bin alabalığının bulunduğunu ifade ederek, ''Bu balıklardan 500'ü anaçtı. Balıkların tamamı sel sularıyla gitti. 60 bin TL zararım var. Bankalara borçlarım vardı'' dedi.

Öte yandan, sağanak yağışın etkili olduğu Gölcük köyü Tekirler Mahallesi'nde de bazı ağaçlar devrildi. Köylülerden Mehmet Karademir, ceviz ağaçlarının devrilmesi nedeniyle 4 bin TL zararının bulunduğunu öne sürdü. 



 

Ajanslar
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 12:38:44
Güncelleme :17 Temmuz 2009 Cuma 14:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat aydemir IP: 85.105.247.xxx Tarih : 17.07.2009 12:53:24

Allah rahmet eylesin Selinimiz