18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

En şanslı idamlık Erol Evcil, çünkü...

Türkiye'de sık sık çıkarılan af kanunlarından biri daha cinayet hükümlüsünün "işine" yaradı. Tefeci Nesim Malki’yi öldürten Erol Evcil, ömür boyu hapis yedi; ancak 'Rahşan Ecevit Affı' sayesinde 3 yılda kurtulacak. Ömür boyu hapis cezası yasalarda yapılan düzenlemelerle 20 yıla iniyor, infaz yasasındaki indirimlerle ceza 10 yıla iniyor. Evcil daha önce üç yıl dört ay tutuklu kaldığı için yattığı sürede her gün iki gün sayılacağından toplam üç yıl iki ay hapiste kalacak.

Duruşma sonrası açıklama yapan Erol Evcil'in avukatlarından Mahmut Kemal Kumkumoğlu, mahkemenin vermiş olduğu kararı, bundan sonra Yargıtay'da takip edeceklerini belirterek, bunun bağlayıcı ve kesin bir karar olmadığını ifade etti.

Avukat Kumkumoğlu, "mahkeme nihai hüküm aşamasında Evcil'i bu suçu işlediği kanaatine vararak ömür boyu hapse mahkum etti" dedi.

Mahkemenin, Evcil'in tutuklanmasına karar vermediğini iddia eden Kumkumoğlu, ömür boyu hapis cezasının yasalarda yapılan düzenlemelerle 20 yıla indiğini, diğer indirimlerle bu cezanın 10 yıl olarak uygulanacağını söyledi.

İnfaz yasasına göre cezada indirimler olduğunu söyleyen Evcil’in avukatı Mahmut Kemal Kumkumoğlu, "Evcil'in cezaevinde altı yıl dört ay yatması gerekiyor. Bu suçdan daha önce üç yıl dört ay tutuklu kaldığı için Yargıtay kararı onaylarsa Evcil, üç yıl daha cezaevinde yatacak" dedi.

Evcil ortalıkta yok

Bursa ikinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Malki cinayeti davasının dünkü duruşmasına gelmeyen Erol Evcil, bir dönem devletin "kırmızı pasaportla" yurt dışında yaşattığı mafya lideri Alaattin Çakıcı'nın bu ay başında firarıyla gündeme gelmişti.

Çakıcı'nın, yurt dışına çıkışta kullandığı pasaportların sahibi İbrahim Arı ile Alaattin Albayrak, Evcil'in adamları çıkmıştı. Firardan sonra Erol Evcil, Çakıcı'nın en son kaldığı Yeni Foça'daki villada, yeğenleri Barış Çakıcı, Adem Çakıcı, akrabası Velit Yavuz Günerkan, korumaları eski polis Erdem Acar ve Murat Aydın Şakir ile birlikte yakalanarak İstanbul'da sorgulanmıştı.

Dün görülen duruşmada , Erol Evcil ile birlikte sanıklar Burhanettin Türkeş ve Şükrü Elverdi de, 'Nesim Malki'yi tasarlayarak öldürdükleri' gerekçesiyle TCK'nın 450'inci maddesi uyarınca ömür boyu ağır hapis cezasına
KENTHABER
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2004 Cumartesi 06:11:40
Güncelleme :22 Mayıs 2004 Cumartesi 06:19:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?