19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

En yaşlı er hayatını kaybetti!

Çankırı Hizmet ve Muhafız Bölük Komutalığı'nda vatani görevini yapan Türkiye'nin en yaşlı askeri, 70 yaşındaki Jandarma Er Ahmet Vatansever, teskeresine 3 ay kala solunum yetmezliği sonucu yaşamını kaybetti. Vatansever, ailesinin yaşadığı Yalova'da toprağa verildi.

Adrese kayıt sistemine geçildiğinde askerlik yapmadığı ortaya çıkan ve bunun üzerine askere alınan emekli terzi Ahmet Vatansever, 70 yaşında gerçekleştirdiği vatani görevi sırasında yaşamını kaybetti.

Solunum yetmezliği sonucu öldüğü öğrenilen Vatansever'in cenazesi Yalova Merkez Camii'nde kılınan öğle namazının ardından askeri bir törenle Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ahmet Vatansever'in kızı Hülya Coşgün, babasının 88/4 tertip olarak vatanı görevini yaptığını ifade ederek, "Yıllarca askere gitmek istemişti. Fakat bazı evrakların eksikliğinden dolayı bu ancak 70 yaşında gerçekleşti. Yaş haddini geçtiği için isterse askerlik yapmayabilirdi fakat o bunu çok istedi. Teskeresine 3 ay kala solunum yetmezliği sonucu yaşamını yitirdi" dedi.

Babasıyla askerdeyken sıklıkla görüştüğünü dile getiren Coşgün, "O askerliği severek yapıyordu. Defalarca söylemimize rağmen gelmek istememişti. Çok mutlu olduğunu söylüyordu. Askerdeyken en yaşlı asker olduğu için ödül almıştı" dedi.

2 çocuğu ve 4 torunu olan Ahmet Vatansever'in torunlarından Sevda Coşgün ise, dedesinin askerlik yaptığı yerde çok sevildiğini belirterek, "70 yaşında büyük bir hevesle askerlik yapıyordu. Teskeresine 3 ay kala kendisini kaybettik" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 15:05:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yüksel osma IP: 88.254.214.xxx Tarih : 29.11.2009 11:49:23

rahmetli benim devremmiş üzüldüm VATAN SAOLSUN