18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Endüstri Holding operasyonu: 32 gözaltı

Konya - Ankara, Konya, İzmir, İstanbul ve Afyon’da düzenlenen operasyonlarda, 250 milyon markı zimmete geçirdikleri öne sürülen Endüstri Holding’in eski yöneticileri ile yöneticilere yardım ettikleri belirtilen toplam 32 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da yakalanan 5 kişi, Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağı ile Konya’ya getirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, yaklaşık 2 yıl önce düzenlenen basın toplantısında yöneticileri tarafından 250 milyon markının battığı duyurulan Endüstri Holding konusunda geniş çapta soruşturma başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün operasyon düzenledi.

Operasyonda, Endüstri Holding’in eski Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertekin, yardımcıları ve diğer yöneticiler ile bunlara yardım ettikleri iddia edilen toplam 32 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında, zimmete geçirilen paraların yurt dışına aktarılmasında aracılık yaptığı ileri sürülen banka yöneticileri ile bürokratların olduğu bildirildi.

Yaklaşık 8 yıl önce, çoğu yurt dışında olmak üzere 11 bin 800 kişiden toplanan paralarla kurulan Endüstri Holding, 46 şirket ve 20 fabrika ile açılışını yapmış, yönetim kurulu başkanlığına da Mustafa Ertekin getirilmişti.

Hissedarların paralarını alamaması nedeniyle dava açtığı holdingin yönetim kurulu, 27 Temmuz 2002’de mahkeme kararıyla değişmiş, 2 yıl önce de yöneticileri toplanan 300 milyon markın üzerindeki paranın 250 milyon markının battığını, geriye 50 milyon mark kaldığını açıklamıştı.


AA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2005 Pazar 01:05:40
Güncelleme :20 Mart 2005 Pazar 01:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?