23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Endüstri’de ikinci operasyon

 Binlerce gurbetçinin paralarını zimmetine geçiren Endüstri Holding’in eski yöneticilerine yönelik operasyon sürüyor.
Ankara, Konya, İzmir, İstanbul ve Afyon’da düzenlenen operasyonlarda, Endüstri Holding’in parasını zimmetlerine geçirdikleri ileri sürülen holdingin eski Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertekin’in de aralarında bulunduğu 32 kişiyi gözaltına alan Konya Emniyet Müdürlüğü, soruşturmayı derinleştirerek ikinci bir operasyon başlattı. Bir banka müdürü ve çalışanı gözaltına alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğü, Endüstri Holding’in eski yöneticilerine yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltına alınanlardan bazılarının Şekerbank Konya Merkez Şubesi’nden yüklü miktarlarda usulsüz kredi aldığı iddiasıyla yeni bir operasyon başlattı.

Konya Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyonda, ilgili bankanın müdiresi ve 1 banka memuru gözaltına alındı.


Gözaltına alınan bazı kişilerin Şekerbank Merkez Şubesi’nden usulsüz kredi aldığı yolunda istihbarat alan polis, araştırmasını bu yönde yoğunlaştırdı.


Banka müdiresi ve bir çalışanın operasyon kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.


Yetkililer, daha önce gözaltına alınan 32 kişinin yanı sıra yeni gözaltılar olduğunu ve operasyonun banka boyutuyla birlikte sürdürüldüğünü kaydettiler.

İLK OPERASYON

250 milyon markı battığı açıklanan Endüstri Holding’in eski Yönetim Kurulu Başkanı, yardımcıları ve diğer yöneticilerle bunlara yardım ettiği iddia edilen 32 kişi gözaltına alındı.

İki yıl önce 250 milyon markı battığı açıklanan Endüstri Holding’in eski Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertekin, yardımcıları ve diğer yöneticilerle bunlara yardım ettiği iddia edilen toplam 32 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre Endüstri Holding ile ilgili soruşturmasını tamamlayan polis, dün İstanbul, Konya, İzmir, İstanbul ve Afyon’da aynı anda operasyon düzenledi. Operasyonda, 250 milyon markı zimmetlerine geçirdikleri öne sürülen holding yöneticileri ile bunlara yardım ettikleri gerekçesiyle toplam 32 kişi yakalandı. İstanbul’da gözaltına alınan 5 kişi, Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağı ile Konya’ya getirildi. Gözaltına alınanlar arasında, zimmete geçirilen paraların yurt dışına aktarılmasında aracılık yaptığı ileri sürülen banka yöneticileri ile bürokratların olduğu bildirildi.

Yetkililer, başlatılan operasyonun henüz ilk aşamasında olduklarını belirterek, soruşturmanın gözaltındaki kişilerin ifadeleri ve elde edilen ipuçları doğrultusunda derinleştirileceğini, yeni gözaltına almaların olabileceğini söylediler.

1400 alacaklı var

Yaklaşık 8 yıl önce, çoğu yurt dışında olmak üzere 11 bin 800 kişiden toplanan paralarla kurulan Endüstri Holding, 46 şirket ve 20 fabrika ile açılışını yapmış, yönetim kurulu başkanlığına da Mustafa Ertekin getirilmişti. Hissedarların paralarını alamaması nedeniyle dava açtığı holdingin yönetim kurulu, 27 Temmuz 2002’de mahkeme kararıyla değişmiş, 2 yıl önce de yöneticileri toplanan 300 milyon markın üzerindeki paranın 250 milyon markının battığını, geriye 50 milyon mark kaldığını açıklamıştı
AA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2005 Pazar 20:21:09
Güncelleme :20 Mart 2005 Pazar 20:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?