18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Er: Saldırılarla ilgili güzel gelişmeler var

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, İstanbul'daki Mason Derneği'ne saldıranların kimliklerinin tesbit edildiğini söyledi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Er, bir gazetecinin sorusu üzerine, "İstanbul'da cereyan eden üzücü olayla ilgili İstanbul polisi adli makamlarla bir çalışma içinde. İstanbul polisi bana göre çok iyi bir yolda. İstanbul Emniyet Müdürü basın mensuplarından iki gün daha müsaade etmelerini istedi. Kimlik tesbitleri doğru. Güzel gelişmeler var" şeklinde cevap verdi. Bir gazetecinin, 'Afganistan bağlantıları var mı?' şeklindeki sorusunu üzerine Er, 'Yurt dışına gidip geldikleri doğru' dedi. PKK'nın bölündüğü yönünde Emniyet'e bir bilgi ulaşıp ulaşılmadığı yönündeki bir soruya Er, Topluma Kazandırma Yasası'nın ardından bölücü örgüt içinde ayrılıklar olduğu yönündeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. 'Topluma Kazandırma Yasası'nın uzatılma çalışması var mı?' şeklindeki soruya Er, "Hayır öyle bir çalışma yok" cevabını verdi. Ramazan Er, Kara Kuvvetleri Komutanılığı'nın kaymakamlardan bazı kişiler hakkında bilgi istemesinin hatırlatılması üzere, "Resmi kurumlar arasında her zaman yazışma olabilir. Bir takım çalışmalar olabilir" diye cevap verdi.
Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Puma tipi helikopterin kayıp olduğu şeklindeki iddiaların hatırlatılması üzerine Er, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 4 adet Puma tipi helikopter olduğunu ve bunladan birinin İstanbul'da bir kazada düştüğünü hatırlatarak, "1994 yılında bunların bakımı için Hollanda ve Güney Afrika firmasıyla anlaşmaya gidildi. Ama Güney Afrika ile Türkiye arasında yaşanan olumsuzluklar sebebiyle onarım durduruldu. Bunun üzerine 1997 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla sulhname ile sözleşme feshedilerek, parçalar geri alındı. Bu helikopter Gölbaşı'ndaki hava filosunda bulunmaktadır" dedi. 'İstanbul'daki saldırıların El-Kaide ile bağlantıları var mı?' şeklindeki soruya ise Er, "İspanya'daki olayları El-Kaide üstlendi. İstanbul'daki olayıda üstlendiğini idida etti. Ölü sayısını 3 olarak bildirdi. İstanbul polisi doğru iz üzerinde' cevabını verdi. Bir gazetecinin İspanya'nın patlamalarla ilgili Türkiye'den talebi olup olmadığını yönündeki sorusu üzerine ise böyle bir talebin olmadığını kaydetti.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2004 Cuma 11:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?