20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Erbakan: Annan Türk tarafına çikolata görünümlü zehir ikram etti

1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'nı gerçekleştiren MSP-CHP koalisyon hükümetinde başbakan yardımcılığı yapan SP eski lideri Necmettin Erbakan, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Türk tarafına çikolata görünümünde zehir ikram ettiğini söyledi.
Erbakan, TV-5 kanalında katıldığı bir programda Kıbrıs sorununa ilişkin nostaljik değerlendirmelerde bulundu. Kıbrıs'ın Amerika'nın 'Büyük Ortadoğu Projesi' yani arz-ı mevud içerisinde yer aldığına işaret eden Erbakan, dünyanın tam ortasında Türkiye ve Kıbrıs'ın bulunduğunu hatırlattı. Kıbrıs adasının stratejik öneme sahip olduğunu kaydeden Erbakan, müslümanların ilk kez Emeviler döneminde Kıbrıs'a geldiğini, Kıbrıs'a hak ve adaletin getirilmesi için çalışıldığını söyledi. Kıbrıs'ın İslam alemi ile ilişkisinin derin bir tarihe dayandığını belirten Erbakan, Kıbrıs'ın bütün Müslüman ülkelerin ortasında bulunan bir ada olduğuna dikkat çekti. Kıbrıs'ın asırlardır Müslümanların elinde bulunduğunu hatırlatan Erbakan, "Fakat Cenevizliler ve Venedikliler, denizcilik bakımından gelişince Kıbrıs'a gelmişlerdir. Kıbrıs'a kurdukları üsle bütün Akdeniz'e korsan olarak hakim olmaya çalışmışlardır. Osmanlı bu durumdan rahatsız olmuştur. 3.5 asır önce büyük gayretlerle Kıbrıs kurtarılmış ve Osmanlı'nın eline geçmiştir. Dış mihraklar İsrail'i kurabilmek, Osmanlı'yı yıpratmak için çeşitli bahaneler çıkardılar. Böylece Kıbrıs, İngiltere'ye kiraya verilmek zorunda kalındı. Kıbrıs adasına çeşitli yerlerden Rumları getirerek adanın yapısını değiştirdiler. Bu durumdan şımaran Rumlar vatandaşlarımıza her türlü zulmü reva görmüşlerdir" diye konuştu.
MSP-CHP hükümetinden önce İnönü'nün başbakan olduğunu hatırlatan Erbakan, "Kıbrıs'ta büyük katliamlar oldu. İnönü bu katiamlar karşısında sadece uçak uçurdu. Onun arkasından Demirel geldi, o uçağı da uçuramadı. 1974'te milli görüş geldi. Nikos Samson ensesinde hakkın, adaletin, milli görüşün pençesini buldu. O gün yapılmış olan barış harekatı ile kahraman ordumuz modern savaşın en güzel örneğini göstermiştir. Parlak bir askeri harakatla Kıbrıs kurtarılmıştır" şeklinde konuştu. Erbakan, Kıbrıs Barış Harekatı kararını nasıl aldıklarını da şöyle anlattı:
"Biz bu kararları alırken ABD Temsilcisi Sisko yukarıda Ecevit'in odasında bekliyordu. Sayın Ecevit'in odası yukarıda, toplantı salonu aşağıdaydı. O merdivenleri 10 kere, 20 kere inip çıkmak mecburiyetinde kaldı. Ecevit 10 kere koşup toplantıya geldi. Milli görüş hakim oldu mu, 40 Sisko beklese hiçbir şey ifade etmez. Nitekim Sisko'ya harekat başladı denmiş ve Sisko palazlanıp Atina'ya gitmiştir".
Erbakan, batılıların emperyalizmin ve dış mihrakların kontrolü altında olduğunu vurgulayarak, "Dış mihraklar, 'Cenab-ı Hakkın asıl kulları biziz. Dünyaya asıl biz hakim olacağız. Diğer ırka mensup insanlar bize köle olsun diye yaratılmışlardır. Allah'ın bize vaadi vardır. Biz arz-ı mevudu alacağızki, Kıbrıs arz-ı mevudun içindedir. Arz-ı mevudu alacağız. Böylece dünyaya hakim olacağız' diye düşünüyorlar. Bunu gerçekleştirmek için çalışıyorlar" dedi. Batının, İsrail'in güvenliğini sağlamak için Kıbrıs'ı almak istediğini dile getiren Erbakan, ABD'nin temel amacının KKTC'yi ortadan kaldırmak ve Müslümanları köle yapmak olduğunu iddia etti. "Batının amacı adayı bir Amerikan üssü yapmak ve İsrail'in emniyetini sağlamaktır" diyen Erbakan, ABD'nin 'Büyük Ortadoğu Projesi'nin aslında 'Büyük İsrail Projesi' olduğunu kaydeden Erbakan, Kıbrıs'ı Akdeniz'in ortasında yüzen büyük bir uçak gemisine benzetti. Konuşmasında hükümeti de uyaran Erbakan, AK Parti iktidarının kazanılmış haklardan taviz vermemesi gerektiğini söyledi. En ufak bir taviz verilmesi halinde bunun arkasının çorap söküğü gibi geleceğini kaydeden Erbakan, "Arkasından Ege, Doğu Anadolu, Ermenistan, Pontus, Bizans gelir. Kıbrıs, Ortadoğu barışı, İslam alemi ve Türkiye'nin korunması için büyük öneme sahip" şeklinde konuştu.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2004 Cuma 17:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?