19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erbakan: Siyonizm, 'light İslam' gibi zihinsel araçlar kullanıyor

Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, siyonizmin, sadece iktisadi araçlarla değil "lıght İslam" gibi zihinsel araçları da kullanarak hakimiyetini tesis etmeye çalıştığını söyledi.

Necmettin Erbakan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) yeni genel merkezindeki konferans salonunda, "Türkiye Ekonomisinin Geldiği Son Durum ve Gelecek Projeksiyonları" başlıklı bir konferans verdi. Geniş çaplı katılımın olduğu konferansta dünya siyaseti içinde Türkiye’nin konumunu değerlendirerek konuşmasına başlayan Erbakan Türkiye’nin dünyada herhangi bir ülke değil liderlik rolünü oynaması gereken bir ülke olduğunu bildirdi.

Tarihsel olarak kapitalist dünya sisteminin oluşumunu siyonist güçlerin bir zaferi olarak niteleyen Erbakan Türkiye’de "Faize karşı yaptığı mücadele ile rantiyeciden aldığını memura, emekliye veren" 54. hükümetin faaliyetlerinden memnun olmayanlar ile kapitalist düzeni kuranlar ve idame ettirenler arasındaki ilişkiye dikkat çekti.

Siyonizm sadece iktisadi araçlarla değil "lıght İslam" gibi zihinsel araçları da kullanarak hakimiyetini tesis etmeye çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Necmettin Erbakan bu sömürü karşısında varolabilmenin ancak bir araya gelmekle mümkün olacağını belirtti. Teknolojik gelişmeleri takip eden AR-GE çalışmalarının önemine işaret eden Erbakan yeni ve adil bir dünyanın organlarını teşekkül ettirmeye yönelik bir siyasi iradeye muhtaç bulunduğunu kaydetti.
Konferansın sonunda ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a ASKON’un bir plaketini hediye etti.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2004 Pazartesi 14:39:27
Güncelleme :25 Mayıs 2004 Salı 04:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?