19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

'Erbakan TV'ye Kuran-ı Kerim'li açılış

Saadet Partisi (SP) eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın bir süre önce satın aldırdığı TV5 yarın yayına başlıyor.
Türkiye genelinde yayına başlayacak olan TV5, Erbakan'ın isteği üzerine Cuma günü Kuran-ı Kerim okunmasıyla açılacak. Genel başkanlık koltuğuna oturur oturmaz SP için televizyon arayışına giren Erbakan, uzun bekleyişin ardından Bayrak TV'yi satın almıştı. Önce BRT ve İbrahim Tatlıses'in Adana'da Tempo TV'si ile görüşmeler yapan ancak Bayrak TV'de karar kılan Erbakan, kanalın adını 'TV5' olarak değiştirmişti.
Televizyonun bağlı olduğu Anadolu İletişim Hizmetleri A.Ş.'yi 100 bin dolara satın alan Erbakan, firmanın merkezini İstanbul'a taşıdı.
Ulusal bazda yayın yapma hakkını kazanmak için 30 Eylül'de RTÜK'e başvuran Erbakan, önce Anadolu İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin sermayesini 2 trilyon liraya çıkardı, ardından 400 milyar lira ödeyerek Türkiye genelinde yayın yapma hakkını aldı. 28 Mart 2003 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde TV5'in etkin bir şekilde yayın hayatına başlamasını isteyen Erbakan, nihayet bu arzusuna kavuşuyor. Bunun için avukatı Şeref Malkoç'u da Anadolu İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu üyesi yapan Erbakan, televizyonu yerel seçimlerde etkili bir propaganda aracı olarak kullanmak istiyor. Televizyonun yayın hayatına başlaması için mübarek gün Cuma'yı seçen Erbakan, televizyonun Kuran-ı Kerim okutularak açılmasını istedi. Erbakan'ın isteği doğrultusunda 'Kuran' okunarak start alacak olan TV5, uydu aracılığıyla tüm Türkiye genelinde izlenebilecek.
Haber ağırlıklı bir yayın politikası izleyecek olan TV5, aileye hitap eden kültürel programlar yayınlayacak. Televizyonun açılışında Erbakan'ın bir konuşması da yayınlanacak. Televizyonun 'parti kanalı' görünümünde olmasını engellemek amacıyla Erbakan'ın konuşmalarına ve parti programlarına fazla yer verilmeyecek.
TV5'in Genel Yayın Yönetmenliğini Yeni Şafak Gazetesi'nde bir süre köşe yazarlığı yapan Yusuf Kaplan üstlenirken, Ankara Temsilcisi ise Taşkın Koç oldu. Televizyon yönetimi, haber spikeri için arayışını sürdürüyor
DEVLET ARIK - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2004 Perşembe 15:26:00
Güncelleme :12 Şubat 2004 Perşembe 16:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?