19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erbakan'dan rüşvet savunması: Ben para kaptıracak insan mıyım?

Necmettin Erbakan eşi Nermin Erbakan ile birlikte, kapatılan RP`nin kayıp trilyonları davasından aklanmak için yargıya rüşvet verdiği iddialarına karşı, ``Ben para kaptıracak insan mıyım?`` diyerek tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Erbakan, avukatı Yaşar Gürkan`a hakkında, ``Rüşvet verdi`` iddiasında bulunanlar ve bu yoldaki haberlerle ilgili olarak tazminat davası açma talimatı verdi.

Erbakan ve eşi Nermin Erbakan adına tazminat davası hazırlığına başlayan Yaşar Gürkan, rüşvet iddialarını, ``Kesinlikle ispat edemezler, hiçbir mantığı yok. Erbakan para kaptıracak insan mı?`` diye tepki gösterdi.

Erbakan`ın rüşvet verdiği iddiasının bir yakıştırma ve zorlamadan ibaret olduğunu savunan Gürkan, ``Erbakan`ın kandırıldığını iddia etmek çok komik, akıl ve mantık dışı`` diye konuştu. Avukat Gürkan, iddialara göre Erbakan`ın kayıp trilyon davasından gelecek cezadan kurtulmak için rüşvet verdiğini, ancak bunun gerçek olmadığının aldığı mahkumiyetle de görüldüğünü savunarak, ``Erbakan davanın başından bu yana bizimle birlikte. Hukuki olarak çok çalıştı, her türlü hukuki yolu denedi. Gayri meşru yollara neden başvursun. Kaldı ki bu davadan aldığı ceza da ortada`` şeklinde konuştu.

Erbakan, rüşvete aracılık ettiği iddia edilen avukat Galip Altıntaş`ın Erbakanlarla hiçbir hukuksal bağı olmadığını bugüne kadar da Erbakanlarla ilgili hiçbir süreçte yer almadığını söyledi. Gürkan, önümüzdeki günlerde Erbakan`ın kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığını belirttiği iddialarla ilgili davayı açacağını bildirdi.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2004 Cuma 17:22:28
Güncelleme :18 Haziran 2004 Cuma 17:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?