19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erbakan’ı kurtarma yasası


Meclis Adalet Komisyonu’nda AKP ve CHP’nin, 75 yaşın üzerindeki hükümlülerin üst sınırı 3 yılı geçmeyen suçlarda, cezalarını evde çekmeleri yönünde verdikleri ortak önerge kabul edildi.


ÇORBACIOĞLU: ERBAKAN İÇİN...

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Yasa Tasarası’nda, “3 yıl ve daha az cezaya çarptırılan 75 yaşın üzerindeki mahkumların cezalarını konutlarında çekmelerine olanak sağlayan” değişiklik yapıldı. CHP ve AK Parti milletvekillerinin imzalarıyla verilen önergeye tepki gösteren CHP Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, “Komisyon, Erbakan’ı kurtarmak için kullanıldı” dedi.

Tasarının “Özel İnfaz Usulleri”ni düzenleyen 110’uncu maddesinin görüşmeleri sırasında AK Parti milletvekillerinin yanısıra CHP Tekirdağ Milletvekili Mehmet Nuri Saygun ile CHP Bursa Milletvekili Mehmet Küçükaşık’ın da imzalarını taşıyan bir değişiklik önergesi verildi. 3 yıl veya daha az hapis cezasına çarptırılan 75 yaşın üzerindeki hükümlülerin, tam teşekküllü devlet hastanelerinden ceza infaz kurumlarında kalamayacaklarına ilişkin rapor almaları durumunda cezalarını konutlarında çekmelerine olanak sağlayan önerge kabul edildi. Önerge ayrıca bu hükümlülerin devlete verdikleri zararın tazminini de hükme bağlıyor.

Oylama sırasında önergede imzaları bulunmayan diğer CHP milletvekilleri kabul oyu vermedi. CHP Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu oylamadan önce yaptığı konuşmada, ortak bir önerge olduğu için karşı çıkmadığını, ancak kişilere dönük bir uygulama yapılmasını vicdanının kabul etmediğini söyledi. Ayvazoğlu, bu tür düzenlemeler yapılmasının alışkanlık haline getirilmesinin yasaların uyumunu bozacağını ifade etti.

Böylece 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan ve 23 Aralık’ta cezaevine girmesi gereken 78 yaşındaki Necmettin Erbakan da cezaevine girmekten kurtuluyor.



124 maddeden oluşan tasarı, 13 Aralık Pazartesi günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek.

ANKARA - AA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 23:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?