17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Erbakan'ın inadı

Cezaevine girmekten ev hapsiyle kurtulmak için günlerdir rapor almaya çalışan Necmettin Erbakan, "Cumhurbaşkanının özel affından yararlanması" yolunda kurmaylarının yaptığı öneriyi, RP`nin kapatılması yönünde oy verdiğinden bu yana Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`e tepkili olduğu için kabul etmedi.

Erbakan`ın cezasını 1 yıl erteleyen raporunun süresinin dolması üzerine çıkan yeni yasayla ev hapsinden yararlanmak için yeniden rapor almakta zorlanması, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`e yönelik RP`nin kapatılmasından bu yana taşıdığı kızgınlığı ortaya çıkardı. Raporun süresinin dolmasına kısa bir süre kala kurmaylarının gündemine Erbakan`ın, cezaevinden kurtulmak için deneyebileceği yöntemlerden birinin de ``Cumhurbaşkanının özel affından yararlanmak`` olduğu geldi. Cumhurbaşkanının Adli Tıp`tan gelen raporlar uyarınca özel af yetkisinin bulunduğu belirtilerek, yine sağlık sorunları nedeniyle Erbakan`ın bu yöntemi deneyebileceği önerisi yapıldı. Böyle bir özel afta ``ev hapsi`` durumunun da ortadan kalkacağı vurgulandı.

Ancak Erbakan, kurmaylarından gelen bu öneriyi hiç tartışmaksızın reddetti. Erbakan, Cumhurbaşkanının özel affı formülününü denemeyi, Cumhurbaşkanı Sezer`e RP`nin kapatılması yönünde oy vermesi nedeniyle tavırlı oluşu nedeniyle geri çevirdi. Erbakan, bunun yerine cezaevine girmekten ev hapsiyle kurtulmak için rapor almakamacıyla Adli Tıp`tan hastanelere taşınmak zorunda kaldı.

Kurmaylarına göre Erbakan, Ahmet Necdet Sezer`in dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak Ocak 1998`de RP`nin kapatıldığını açıklamasını ve 9`a 2 şeklindeki oylamada da RP`nin kapatılması yönünde oy vermesini hiç affetmedi.

Erbakan`ın, RP`nin kapatılmasının ardından kendisi yasaklıyken, Fazilet Partisi`nin (FP) Sezer`in Cumhurbaşkanı seçilmesine destek vermesine de yine aynı kızgınlığından kaynaklanan nedenle karşı çıktığı öğrenildi. 2000 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde FP Grubu`nda yapılan görüşmede daha sonra AKP`yi kuracak olan Abdullah Gül başta olmak üzere yenilikçiler Sezer`e destek verilmesini savunurken, Erbakan parti içindeki kendisine yakın isimler aracılığıyla, ``RP`yi kapattığı için Sezer`e kesinlikle destek verilmemesini`` istedi.

Erbakan, Sezer`e olan tavrını RP`nin kapatılmasından kaynaklanan siyaset yasağının bitip Saadet Partisi`nin genel başkanı seçildiğinde de gösterdi. Erbakan, partinin yeni oluşan yönetimiyle birlikte Anıtkabir ziyaretiyle işe koyulurken, siyasi partiler arasında teamül haline gelen ``Cumhurbaşkanını ziyareti`` ise partide önerilmesine karşın gerçekleştirmedi.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2004 Pazar 13:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?