19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan, 'En Etkili 100' listesinde

İngiltere'de çıkan günlük The Independent on Sunday gazetesinin bugün yayımladığı "dünyada bugün en kuvvetli ve en etkili 100 kişi" listesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan girerken, İngiltere Başbakanı Tony Blair yer alamadı.


Amerikan Time dergisinin yarın açıklayacağı listesinde; 11 İngiliz bilim adamı, entellektüel, politikacı ve sanatçı bulunduğu belirtildi. Listede Başbakan Tayyip Erdoğan, George W. Bush, Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Hu Jintao kendilerine yer bulabilirlerken, Tony Blair, Gerhard Schröder ve Jacques Chirac dışarıda kaldı.


Independent gazetesinde bugün açıklanan Time'ın listesi, beş kategoriye ayrılıyor. Liderler ve devrimciler, Bilimadamları ve düşünürler, kahramanlar ve ikonlar, ressamlar ve eğlendirenler, yapımcılar ve büyük güç sahipleri. Her kategoride 20 isim bulunuyor.


Liste dikkat çeken isimler futbolcu David Beckhan, ABD'li bilimadamı Bernard Lewis, Bill Gates, Iraklı Şii lider Ali Hüseyin Sistani, El Kaide üyesi Abu el Zarkavi, Kofi Annan, Kuzey Kore lideri 2'inci Kim Jong; Hindistan Başbakanı Atal Bihari Vajpayee, ABD Başkan adayı John Kerry, Usame bin Ladin, Nicole Kidman, El Cezire, Nelson Mandela.

LONDRA - İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2004 Pazar 18:00:19
Güncelleme :18 Nisan 2004 Pazar 21:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?