17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Erdoğan - Teziç söz düellosu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç’in, "Vakıf üniversitelerinde türbanın serbest olması için anayasa değişikliğine ihtiyaç var" şeklindeki sözlerine ilişkin, "Türkiye’de bununla ilgili yasal maniler varsa, bu yasal manileri değiştirecek veya yeni düzenlemeleri yapacak olan yerler bellidir" dedi.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, "Sayın Teziç’in bir açıklaması vardı. ’Vakıf üniversitelerinde türbanın serbest olması için anayasa değişikliğine ihtiyaç var’ dedi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Ben kanaatimi söyledim. Bir programda, soru üzerine bir cevap verdim. Dünyadaki uygulamalarını söyledim. Hatta biliyorsunuz benim yurtdışında, ABD’de aldığım bir fahri doktora var. Fahri doktorayı aldığım üniversite, bir vakıf üniversitesidir. O vakıf üniversitesinde bile böyle bir sıkıntı söz konusu değildir. Biz dünyadan bunun örneklerini verdik.

Türkiye’de bununla ilgili yasal maniler varsa, bu yasal manileri değiştirecek olan veya yeni düzenlemeleri yapacak olan yerler bellidir. Yetkililer bellidir. Ona göre bunun değerlendirmesi yapılır, yeter ki toplumsal bir mutabakat sağlansın, yeter ki buna yapıcı bir anlayışla yaklaşılsın. Olay budur."
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2004 Cumartesi 20:00:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?