19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan: 17 Aralık'ı eleştirenler hariçten gazel okuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık kararıyla ilgili hükümete yönelik eleştirileri 'çatlak ses' diye niteleyerek, "Ancak bu çatlak sesler sokaklardan, meydanlardan, çarşıdan pazardan değil sırça köşklerden, fildişi kulelerden geliyor. Hariçten okunan gazeller bizi yolumuzdan döndüremeyecek" dedi.

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık sonrası biraraya geldiği partisinin il başkanlarına seslenirken, kendilerinden önceki hükümetleri sert bir şekilde eleştirdi. Erdoğan, "Üzülerek ifade ediyorum ki Türkiye'yi yöneten kadrolar yıllar yılı bu ülkenin kapıya dayanmış sorunlarıyla yüzleşme cesaretini bir türlü gösteremedi. Siyaset kısır çekişmelerden kurtarılamadı. Yönetim krizleri aşılamadı. Mevcut durumu koruma esasına dayanan diplomasi anlayışıyla ülkemezin dış politika sorunlarına çare bulunamadı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de herşeyin değişmesine karşın siyasetteki bazı eski alışkanlıkların bir türlü değişmediğini söyledi. Türkiye ne zaman sıkıntılarını geride bırakıp geleceğe doğru atılım yapmaya çalışsa bu değişime ayak uyduramayan birilerinin çıktığını ve milletin hızını kesmeye çalıştığını kaydeden Erdoğan, "Şimdi de görüyorsunuz, 17 Aralık'ta alınan neticeyi karalamakla, gölgelemekle çalışmakla meşgul olanlar var. İstiyorlar ki bu ülkede hiçbir şey değişmesin. Siyasi huzurlarını kaçıracak hiçbir gelişme olmasın. Kusura bakmasınlar. Artık yağma yok. Bu ülke artık o eski defterleri bir daha açmamak üzere kapatmıştır" dedi.

Erdoğan, milletin neyin Türkiye`nin lehine olacağını çok iyi bildiğini belirtirken de, şunları söyledi:

"Zaten görüyorsunuz çatlak sesler sokaklardan, meydanlardan, çarşıdan, pazardan değil sırça köşklerden fildişi kulelerden geliyor. Türkiye ilerledikçe bu ilerleme hızına yetişemeyip geride kalacak olanlardan geliyor. Geleceğe doğru koşar adım ilerleyen bu ülkenin kuruntudan siyaset üretmeye çalışan bu anlayışlarla uğraşacak vakti yoktur. Değişim siyasetini şehir şehir Türkiye`ye yayma misyonunun sahipleri olarak sakın ha siz de değerli vakitlerinizi bu türden yararsız polemiklerle harcamayın. Biz zaten herşeyi milletimizle paylaşıyoruz. Kimseden gizlimiz saklımız yok. Bizi bilenler bu milletin menfaatlerini koramak konusunda ne büyük bir hassasiyete sahip olduğumuz da gayet iyi biliyor."

Erdoğan bugün çatlak sesler çıkaranları da Türkiye`nin mutlu geleceğine yürüyüşte yanlarına alabileceklerini, bu konuda bir kompleksleri bulunmadığını, tersine bir gönül zenginliği içinde olduklarını da söyledi.

Erdoğan bundan iki yıl önce milletin kötü gidişe "dur" diyerek Türkiye'nin kritik değişimi için AKP'yi memur ettiğini belirtirken de, "Milletin bu kötü gidişata 'dur' dememesi halinde Türkiye'nin belki de içinden çıkamayacağı büyük bir felakete sürüklenebilirdi" dedi. Artık kendine güvenen bir diplomasinin bulunduğunu, "dikleşmeyen ancak dik duran" bir Türkiye'nin varolduğunu anlatan Erdoğan, "Kopenhag zirvesinde önümüze konan uyum kriterlerini dünyayı şaşırtan bir hızla hayata geçirerek AB kapılarına dayandık ve şu anda açmaya zorluyoruz. Göğsümüzü gere gere söyleyebiliyoruz ki kısa vadeli hedeflerimizin tamamına ulaşmayı başardık. Bir zafer ifadesini hiçbir zaman kullanmadık. Ama başardık dedim. İnşallah başarıyı yakalayan sonunda zaferi de yakalayacaktır" diye konuştu.Erdoğan 17 Aralık tarihinin gelecekte, "Türkiye'nin her alanda verdiği varoluş mücadelesinin taçlandırıldığı tarih olacağını" söyledi.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2004 Pazar 00:38:42
Güncelleme :26 Aralık 2004 Pazar 12:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?