19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan: 'AB ile sorun yaşamıyoruz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin AB ile ilişkilerinin ’gayet iyi’ gittiğini belirterek, herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını belirtti.

Türk Ceza Yasası’nın zinaya hapis cezası verilmeden çıkarılmasını isteyen Avrupa Birliği’ne "Türkiye’nin içişlerine karışamazsınız" yanıtını veren Başbakan Tayyip Erdoğan, tansiyonu düşürüyor.

Gün boyu Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri konusunda suskunluğunu koruduktan sonra, akşam saatlerinde konuyla ilgili çok kısa bir değerlendirme yaptı.

Erdoğan: "AB ile ilişkilerimiz gayet iyi"

Bir gazetecinin, AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen’in, Türk Ceza Kanunu’ndaki reformun Türkiye ile üyelik müzakerelerine başlanması konusunda vazgeçilmez bir şart olduğu yönündeki sözlerini anımsatması üzerine Erdoğan, ’’AB ile münasebetlerimiz gayet iyi gidiyor. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil’’ dedi.

Verheugen: "TCK olmazsa AB olmaz"

Avrupa Birliği Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Günter Verheugen, TCK’daki reformun Türkiye ile üyelik müzakerelerine başlanması konusunda vazgeçilmez bir şart olduğunu söylemişti.

Verheugen, ’’Avrupa’nın değerleri tartışılamaz. Üyelik müzakereleri, zinanın suç kapsamına alınması durumunda da sürdürülemez’’ dedi.
cnn türk
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2004 Pazartesi 10:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?