18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Erdoğan: ABD, PKK’yı görmezden geliyor

New York - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de ekonomi ve iş çevrelerine hitap eden Wall Street Journal gazetesine verdiği mülakatta, ABD’nin PKK terörünü görmezden geldiğini söyledi.

Gazete, "ABD Başkanı George W. Bush’a serzenişte bulunan Başbakan Erdoğan’ın, birçok kez şahsen girişimde bulunmasına rağmen, ABD’nin Türkiye’yi tehdit eden Kürt terörizmi ve etnik ayrılıkçılığa karşı harekete geçmemesinden şikayet ettiğini" yazdı.

Dünya Ekonomik Forumu’na katılmak üzere İsviçre’nin Davos kentinde bulunduğu sırada Wall Street Journal gazetesi, Başbakan Erdoğan’ın, Başkan Bush’a defalarca PKK terörüyle ilgili endişelerini aktardığını ve Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile de bu sorunu görüştüklerini söylediğini kaydetti.

"Türkiye’nin bu ay içinde Kürt göçü ve Kürt ayrılıkçı terörizmi konusunda ABD ve Irak ile üçlü istişareler yapmaya başladığını" söyleyen Başbakan Erdoğan, gazeteye "ABD’nin yardımı olmaksızın biz kendi önlemlerimizi alıyoruz" dedi, ancak bu konuda ayrıntı vermedi.

Bölgedeki siyasi grupların Kerkük’e yeni Kürt nüfus yerleştirerek şehrin nüfus yapısını değiştirmeye çalıştığını da söyleyen Erdoğan, "Kitle göçü yaşanırken birileri başka yöne bakıyor. Bu durum gelecekte büyük problemlere yol açacaktır" diye konuştu.

Gazeteye konuşan üst düzey bir Amerikalı yetkili ise, Başbakan Erdoğan’ın ABD’nin PKK terörizmi konusuna yeterince dikkatini vermediği eleştirilerine cevap vererek, "Biz Türklerin endişelerini anlıyoruz ve açıkça Türklere ve herkese Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması ve saygı duyulması gerektiğini söylüyoruz" dedi.



ANADOLU AJANSI
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2005 Salı 00:23:13
Güncelleme :2 Şubat 2005 Çarşamba 18:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?