23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Erdoğan: Başörtüsü üzerinden siyaset yapmayacağız

Başbakan Erdoğan, AKP’nin başörtüsü üzerinden siyaset yapmayacağını söyleyerek “Biz gerilim yaratmayacağız, bu oyuna gelmeyelim" dedi.
Erdoğan, partililere, “Bazı sıkıntılar yaşadığınızı biliyorum" sözleriyle seslenerek, bugün başörtüsü üzerinden siyaset yapan marjinal grupların geçmişte Türkiye’ye bedel ödettiğini söyledi.
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AKP siyaseti, önce insan şiarı ile kendini tarif eden bir siyasettir. Zira biz devlet öncelikli değil, insan öncelikli siyaset yapıyoruz" dedi.
Başbakan Erdoğan, Ümraniye Haldun Alagaş Spor Salonu’nda düzenlenen AKP İstanbul 1. Bölge Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türk milletinin büyük bir teveccühle kendilerini iktidara getirdiğini ve aradan yaklaşık 2,5 yıl geçtiğini anlatarak, AKP’nin bu sürede milletin yüzünü ağarttığını ve Türkiye’nin geleceğini aydınlattığını söyledi.
Dünün karamsarlık içindeki Türkiyesi’nin yerini aydınlık Türkiye’nin aldığını vurgulayan Erdoğan, "Bu tablo hepimiz için gurur kaynağıdır. Ancak daha yapmamız gereken pek çok şey var" diye konuştu.
Erdoğan, kendilerinin birinci hedefinin, Türkiye’yi, yaşayan her ferdin geleceğinden ümidini kesmeyeceği bir ülke haline getirmek olduğunu belirterek, işlerinin kolay olmadığının bilincinde olduklarını kaydetti.
AKP’nin başarılarının hafife alınmasına asla izin verilmemesini isteyen Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye’nin makus bir talihi olduğu ve bunun kırılamayacağı" yönündeki fikri sabitin kırılarak, milletin geleceğe umut ve heyecanla bakmaya başladığını söyledi.
Başarmayı ve ileriye adım atmayı milletçe yeniden öğrendiklerini ifade eden Erdoğan, inançla yola çıktıklarını, "adil ve kalkınmış bir Türkiye" sözü verdiklerini bildirdi.
Erdoğan, milletin kendilerine sadece ülkeyi yönetme görevi vermediğini, aynı zamanda desteğini de esirgemediğini anlatarak, "Önümüzde yeni ufuklar açılıyorsa, milletin fedakarlığı ve olgunluğuna borçluyuz" dedi.
Bazı kesimlerin yapılanları görmezden geldiğine ve küçümsediklerine dikkati çeken Erdoğan, "bu kesimlerin ise siyasi gargaraya getirme alışkanlığında olan, siyasi açıklığı, netliği yakalayamayan kesimler olduğunu" kaydetti.
AKP lideri ve Başbakan Erdoğan, bu kesimlerin millet ile AKP arasında kurulan bağı çözemediklerini ve bundan ders çıkaramadıklarını da söyledi.

"MİLLET ONLARIN HALİNE GÜLÜYOR"

Başbakan Erdoğan, 3 Kasım seçimlerinden önce "Enflasyonu tek haneye indireceğiz", "Kapanan fabrikalar yeniden açılacak, her alanda değişim olacak, demokrasinin standardı yükselecek, yolsuzluklar, suiistimaller önlenecek" dediklerinde kendilerine gülenler olduğunu ifade etti.
"Devletin yoksulun, düşkünün yanında olacağını", "Türkiye’nin AB’den müzakere tarihi alacağını" söylerken de bu kesimlerin yine kendilerine güldüğünü belirten Erdoğan, "Millet de onların haline gülüyor. Millet için güzel bir hayali olmayanlara da aziz milletim, vatandaşlarım gülüyor. Allah hiç kimseyi bu milletin hissiyatı dışına düşürmesin" diye konuştu.
AKP çatısı altında siyaset yapan herkese büyük ihtiyaçları bulunduğunu dile getiren Erdoğan, "Sizlerden bu millet davasının sancakları olarak kendinizi görmenizi ve elinizi taşın altına sokmanızı bekliyorum" dedi.
Başbakan Erdoğan, milletin dinamik, donanımlı siyasetçilere ve hizmet sevdalılarına ihtiyacı olduğunu kaydederek, "AKP siyaseti, önce insan şiarı ile kendini tarif eden bir siyasettir. Zira biz devlet öncelikli değil, insan öncelikli siyaset yapıyoruz" dedi.
Türkiye’nin adil ve kalkınmış geleceğine inanan herkese sonuna kadar güvendiğini ifade eden Erdoğan, AKP'lilerin bu inançla çalışmalarını istedi.

"MUHAFAZAKAR DEMOKRAT BİR PARTİYİZ"

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyasette yola çıkarken sadece bir Türkiye markası değil, bir dünya markası olmayı amaçladıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"AKP kısa zamanda dünya markası oldu. Muhafazakar demokrat bir parti olduğumuzu söyledik. Şimdi muhafazakar demokrat anlayışın dünyaya yayılmaya başladığını duyuyor musunuz? Daha önce siyasi literatürde muhafazakar demokrat diye bir anlayış yoktu. ’Demokrasi ile muhafazakarlığı bir arada görmedik’ diyenler, şimdi gitsinler onun uygulamalarını görsünler. Zira bu olay sadece bir teori değildir. Bu, bir teori pratik bütünleşmesidir." Erdoğan, AKP’nin Türkiye’nin partisi olduğunu ve ülkenin her ferdini aynı şekilde kucakladığını da anlatarak, "Çok çalışacak ve gayret edeceğiz. Ben bunu namus borcu biliyorum. Bu mukaddes millet davasını, onurla, gururla ve sadakatle taşıyacağım. Türkiye’yi, layık olduğu medeniyet aydınlığı ile mutlaka buluşturacağız" dedi.
AA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 15:39:04
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 17:25:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Selim PUSAT IP: 85.99.133.xxx Tarih : 29.05.2005 21:54:10
SAYIN BAŞBAKAN, SİSİN BAŞÖRTÜSÜ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMA HAKKINIZ ZATEN YOK. SİZ İKTİDAR OLARAK BU MESELEYİ ÇÖZMEKLE YÜKÜMLÜSÜNÜZ. ÇÖZEMEDİĞİNİZ KONU ÜZERİNDE BİRDE SİYASET Mİ YAPACAKSINIZ. O MUHALEFETİN İŞİ. PARTİNİZ MUHALEFETE DÜŞÜNCE ÇIKAR BAĞIRIRSINIZ. BAŞÖRTÜSÜ SERBEST KALSIN DİYE. HER ŞEYİN BİR SIRASI VAR. O SIRA SİZE YAKINDA GELECEK ZATEN. BİRAZ SABREDİN LÜTFEN. AZ KALDI.