19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Erdoğan: 'Bir Daha Koalisyon Dönemi yok'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye`nin bir daha parçalı, yamalı koalisyon dönemlerine dönmeyeceğini söyledi. Erdoğan, bunun için AKP kimliğinin aidiyetine daha fazla sahip çıkılmasını isteyerek, ``Türkiye parçalı, koalisyon dönemlerinden çok çekti. Bir daha o dönemlerde yaşadığı faturayı ödememelidir`` dedi.

AKP`lilere makam ve mevkilerin ``fani`` olduğu, hesap vereceklerinin bilincinde olmaları uyarısında bulunan Erdoğan, siyasi tarihin de ``Halk tarafından önce sevgiyle kucaklanan, ama daha sonra da öfkeyle kovalanan siyasetçilerle dolu olduğu`` söyledi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Kızılcahamam Asya Termal Otel`de gerçekleştirilen 3 günlük kampının açılışında yaptığı konuşmada, halkın desteğini aldıkçça, menzile yaklaştıkça sorumluluklarının daha çok arttığını vurguladı. ``Artık Ankara`da mukim, Ankara`ya mahkum bir iktidar yok ülkemizde`` diyen Erdoğan, ``Alnımız ak, gönüllerimiz de ferah. Ancak bu bizi asla atalete sevketmemelidir. Türkiye`yi bir girdaptan çıkardık. Ama bununla asla yetinemeyiz. İnşallah ayağımız sürçmeden, başımız dönmeden, tökezlemeden, dayanışmayla milletimize çok daha mesut günler yaşatacağız`` dedi.

AKP MİLLETİN SON ŞANSI

Erdoğan, tüm AKP`lilerin daha çok çalışmaya, daha çok üretmeye mecbur olduklarını belirterek, ``Demokrasi kültürünü, öncelikle milletin son şansı, son kalesi olarak gördüğü AKP içinde gerçekleştiremezsek, sorumluluklarımızı yerine getirmemiş oluruz. Yakasına AKP rozeti takan, AKP`liyim diyen herkesi bu ülkenin birikmiş sorunlarının çözümü için çalışmalarını istiyorum`` dedi. Erdoğan, önlerindeki en büyük engelin, ``Başarının başdöndürücü özelliği`` olduğunu vurguladı. Erdoğan, hiçbir zaman günü kurtarmaya yönelik, rüzgarlara göre, konjonktüre bağlı bir siyaset anlayışları olmkadığını ve olmayacağını söyledi. Erdoğan, AKP`lilere, ``Makam ve mevkilerin faniliğine inanıyorsak, hesap vereceğimizi de aklımızdan çıkarmamamız gerekir`` diye seslendi. Erdoğan, ``Makam odalarının ve araçlarının serinliğinin sonsuz zannedilmemesini`` istedi.

AKP siyasetinin temel özelliğinin makamlar hiyerarşisi yerine değerler hiyerarşisinin öne çıkarmak olduğunu kaydeden Erdoğan, siyasi tarihin, ``Halk tarafından önce sevgiyle kucaklanan, ama daha sonra öfkeyle kovalanan siyasetçilerle dolu olduğunu`` söyledi. Erdoğan, AKP iktidarıyla herkesin özgüvenini kaybettiği, devlet itibarının yara üzerine yara aldığı, karanlık ilişkilerin devlete sızdığı dönemin geride kaldığı, Türkiye`nin üzerine gün ışığının getirildiğini ifade etti. Erdoğan, artık vatandaşın üzerine devletin kapılarının kapatılmadığını, halkın devleti denetleyebildiği bir dönemin başladığını da söyledi.

GERİLİM ÜRETENLER DEŞİFRE OLDU

Başbakan Erdoğan, milletin AKP ile kendi kökleriyle buluşmayı sağladığını, artık siyaseti milletin ortak değerleri yerine çatışmalar üzerinden yapanların tükendiğini kaydetti. Çatışmacı siyasetin ülkeye ağır bedeller ödettiğini belirten Erdoğan, ``Bir zamanlar bu ülkenin yakasından düşmeyeceğini sananlar 2 yılda hafızalardan silinmişlerdir`` diye konuştu. AKP iktidarıyla yaşanan gerilimlerin ne kadar yapay olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Erdoğan, ``Gerilim üretenler deşifre oldular, dışlandılar, köşelerine çekildiler. Daha da çekilecekler. Çünkü onlar malzemeden çalarak halkımızı tahkir ve tezyif etmişlerdir`` dedi.

AKP olarak başarılardan övünmediklerini yalnızca ödevlerini yaptıklarını düşündüklerini söyleyen Erdoğan, başarılarının özgüvenlerinden kaynaklandığını söyledi. Erdoğan, ``Her seferinde kötümser senaristler bu özgüveni zedelemek için çırpındılar. Ama her seferinde kötü senaryoları ellerinde kaldı. İstikrarı bozmak isteyenler muratlarına eremeyecekler`` diye konuştu.

Erdoğan, AKP`nin siyasetin merkezinde yer alarak Türkiye`nin sorunlarının çözümünü üstlendiğini, artık siyasette dost-düşman retoriğinin sona erdiğini söyledi. Erdoğan, ``Artık millete yukarıdan bakan, elindeki TE cetveliyle milletin aklına hükmedeceğini düşünen, somurtkan devlet anlayışına bu ülkede yer kalmamıştır`` dedi.

KOALİSYONLARA KARŞI AKP KİMLİĞİ

AKP Grubu sayesinde TBMM başta olmak üzere önemli kurumların yeniden saygınlık kazandığını ifade eden Erdoğan, Türkiye`de yeniden koalisyon dönemlerinin başlamaması için AKP`ye daha fazla sahip çıkalmasını isteyerek yunları söyledi:

``AKP kimliğinin aidiyeti üzerinde özellikle durmanızı istiyorum. Kalıcı bir siyaset ortamını tesis etmek istiyoruz. Türkiye`nin bir daha parçalı, yamalı koalisyon günlerine dönmesi mümkün olmadığına göre AKP kimliğinin aidiyetine daha fazla sahip çıkmalıyız. Çünkü Türkiye parçalı koalisyon dönemlerinden çok çekti. Bir daha o koalisyon dönemlerinde ödediği faturayı ödememelidir. Partimiz çok güçlü. Ama biz partimizin gücünü yüzdelerle ifade etmek niyetinde değiliz. AKP kimliğine duyulan aidiyet çok önemlidir. Kavram ve dilimizi bu aidiyetle derinleştirerek millete anlatmalıyız.Bu kesinlikle tektipçilik, yeknesaklık değildir. Aşınmış, içi boşalmış, ömrünü küketmiş kavramlarla milletimizle ve dünyayla anlaşamayız. Gücçlü bir partimiz var ve Türkiye`yi iyi yönetiyor. Unhutmayalım ki her gün yeni bir gündür ve yeni bir şeyler söylemek gerekiyor. AKP`liyim diyenlerden buna katkılarını bekliyorum``
sansürsüz
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2004 Pazartesi 18:58:31
Güncelleme :27 Eylül 2004 Pazartesi 19:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?