20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Erdoğan: Fransa'nın desteği önemli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’nın 17 Aralık’a giden süreçte Türkiye’ye gerekli desteği vermesinin büyük önem taşıdığını belirterek, "Fransa’nın, 17 Aralık zirvesinde Türkiye ile müzakerelerin başlatılması kararının alınması açısından geleneksel desteğini esirgemeyeceğini düşünüyorum" dedi.

Erdoğan, Fransa’nın başkenti Paris’e hareketinden önce Esenboğa Havaalanı’nda yaptığı açıklamada, AB ile ilişkilerde temel önceliğin İlerleme Raporu’nda noksanlık olarak telakki ettikleri bazı konuları karşılıklı görüşmek suretiyle giderebilmek olduğunu belirtti.

Erdoğan, Türkiye-AB ilişkileri katılım müzakerelerinin başlatılması kararının alınmasının gerektiği aşamada bulunulduğuna işaret ederek, Komisyon’un tavsiyesi doğrultusunda, 17 Aralık’ta yapılacak AB Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde Türkiye ile müzakerelere gecikmeksizin başlatılması kararının alınmasını beklediklerini kaydetti.

Erdoğan Paris'te

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, OECD yetkilileri, Fransız siyasi ve iş çevreleri ile görüşmek üzere dün akşam Paris’e geldi.

Başbakan Erdoğan ile birlikte Paris’e gelen heyette, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Devlet Bakanı Ali Babacan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Çoşkun yer alıyor.

Erdoğan bugün Fransız ARCELOR grubu genel başkanı ve Fransa Maliye ve Ekonomi Bakanı Nicolas Sarkozy ile görüşecek. Fransız siyasetinde şu anda en güçlü isimlerden biri olarak tanınan Sarkozy’nin, 2007 yılında düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aday olması bekleniyor.

Erdoğan, Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nün (IFRI) kuruluşunun 25 yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek gala yemeğine katılarak bir konuşma yapacak. Gala yemeğine, Fransa’nın önde gelen işadamları, siyasetçiler ve dış politika uzmanları katılacak.

Erdoğan yarın da Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Genel Sekreteri Donald Johnson ile görüşecek. Erdoğan, OECD Genel Sekreteri’nin onuruna vereceği öğle yemeğinden sonra Paris’ten ayrılacak.

ANKARA / PARİS
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2004 Çarşamba 06:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?